Ново ваканционно селище, изградено от преместваеми модули тип контейнери“, предстои

...
Ново ваканционно селище, изградено от преместваеми модули тип контейнери“, предстои
Коментари Харесай

Ваканционно селище от контейнери ще бъде изградено на „Каваци“

Ново ваканционно населено място, построено от преместваеми модули вид „ контейнери “, следва да бъде построено в околност „ Каваци “, гр. Созопол. Към момента на мястото, на което се възнамерява да бъде комплексът, има 30 остарели, едноетажни дървени бунгала, които са благосъстоятелност на „ Виктория Груп Корпорейшън “ ЕАД. Именно тази компания е и вложителят в бъдещия комплекс, излиза наяве от входирано капиталово предложение в Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас, за Оценката на въздействието върху околната среда (ОВОС), сподели инспекция на Economic.bg.

„ Виктория Груп Корпорейшън “ ЕАД e учредено през 2005 година в София с предмет на активност хотелиерство, ресторантьорство, туроператорска и турагентска активност. Едноличен притежател на капитала на сдружението е „ Виктория Груп Сървисиз “, а членове на Съвета на шефовете са Елисавета Бояджиева, Нели Стойчева и Фиданка Стойчева.
Какво ще включва селището?
Предвижда се да бъдат построени общо 21 места за настаняване, 1 рецепция, един бар – ресторант навън, както и паркинг зона. Плановете са селището да работи единствено през летния туристически сезон и да е с потенциал 252 индивида.

Бунгалата ще са двуетажни, като за задачата контейнерите ще се слагат един върху различен, а до втория етаж ще се доближава благодарение на външна стълба. Ще има построени и балкони. Предвидено е по границите на имота да бъде построена ограда от мрежа с железни колове с височина 2 метра, с инсталирана една транспортна и една пешеходна врата за достъп до бунгалата.

Във всяко едно бунгало ще има климатик за изстудяване на помещението.

От оповестено мнение на шефа на Регионалната ревизия по околна среда – Бургас във връзка капиталовото предложение – излиза наяве, че територията на бъдещия комплекс не попада в предпазена територия или върху пясъчни дюни.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР