Килимът, осбено ако е плътен, ще помогне донякъде за подобряване

...
Килимът, осбено ако е плътен, ще помогне донякъде за подобряване
Коментари Харесай

Жилището ви се намира на оживена улица? Има начини да се избавите от външния шум

Килимът, осбено в случай че е компактен, ще помогне ненапълно за възстановяване на звукоизолацията на жилището. За този и други ефикасни способи да се предпазите от шума на открито и от шумни ремонтни работи при съседите, т.е. по какъв начин да се погрижите за звукоизолацията на жилището, споделя пред Лента.ру Галина Сущек, специалист в онлайн хипермаркета VseInstrumenty.ru.

Специалистът изяснява, че общо взето по-шумни от останалите жилища са тези на по-ниските етажи (поради близостта до улицата), както и разположените над магазин, кафене или учлеждение, както и наоколо до асансьора, стълбището или други общи елементи (поради непрекъснатото придвижване на хора).
 Най-комфортните за живеене градове в Русия
Най-комфортните за живеене градове в Русия

Един от тези градове е учреден от волжките българи през Х век

В същото време специалистът отбелязва, че е невероятно да се повлияе на всички източници на звук - като да вземем за пример избора от строителя на несъответствуващи стротелни материали, които трансформират къщата в " картонена кутия ".

А при оглед на жилище за покупка или за наемане , с изключение на посоченото, Сущек поучава за инспекция на звукоизолацията да почукате на стената сред вас и вашите съседи - тънка стена ще издаде видим тон, до момента в който почукването на тухлени и бетонни стени едвам ще се чуе.
 Как да си изберете извънградска къща
Как да си изберете извънградска къща

Най-важното, на което да обърнете внимание когато купувате вила

Освен това тя предложи да дойдете на оглед в разнообразни елементи на деня и вечер, както и в почивен и работен ден, с цел да се ориентирате, по какъв начин " звучи " къщата. И най-после, ако въпросното жилище е много значимо за вас, само че звукоизолацията ви тормози, можете да вземете шумомер или да поканите експерт да ревизира жилището.

Преди започването на ремонтни работи с съществена цел шумоизолация, е добре експерт на място да откри източника на шума и да оцени мащаба на дилемите. Ако мощните звуци идват единствено от едната страна, или се чуват единствено в една стая, или пък се издават единствено от тръба в банята, то не е належащо да шумоизолирате целия апартамент - като се изключи че това коства не малко пари, изолационните материали понижават площта на жилището. Специалистът отбелязва, че за звукоизолация най-често се употребяват плочи от минерална вата.
 Цената на най-скъпия и на най-малкия парцел в елитния съветски курорт Сочи
Цената на най-скъпия и на най-малкия парцел в елитния съветски курорт Сочи

Колко коства имение на 6 етажа и жилищe с повърхност от 11 квадратни метра
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР