България допусна четвърто поредно поражение в Лигата на нациите по

...
България допусна четвърто поредно поражение в Лигата на нациите по
Коментари Харесай

Волейболистките ни понесоха четвърта поредна загуба в Лигата на нациите

България позволи четвърто следващо проваляне в Лигата на нациите по волейбол при дамите.

Воденият от треньора Лоренцо Мичели състав загуби от Франция с 1:3 (25:19, 21:25, 11:25, 27:29) на шампионата в Анталия (Турция). Националките преди този момент отстъпиха пред Нидерландия, Япония и Италия, напомни Българска телеграфна агенция.

Първият гейм стартира с равностойна игра и продължи до 7:7. След това българките направиха три следващи точки и взеха първия сериозен задатък в мача. Последва една сполучлива офанзива на французойките и нови три за България. В този миг националките постановяваха волята си и демонстрираха, че са по-добрите на игрището. Франция съумя да понижи пасива си на 19:21, само че българските волейболистки направиха четири следващи точки и взеха решение частта в своя изгода.

Втората част стартира с преимущество за националките с 5:3. Франция изравни за 7:7 и добави четири точки - 11:7. Тогава противникът стартира да бърка и българките стигнаха до 14:14. Това обаче се оказа последното тъждество в частта. В последните минути не успяхме да се противопоставим и Франция завоюва с 25:21.

Третият гейм беше слаб за България. След 1:1 нито един път не се върнахме в него. Французойките направиха девет следващи точки и предрешиха края му.

Последната част беше най-оспорвана. Много пъти в нея тимът на България водеше в резултата, а най-после позволи два мачбола за противника, които бяха избавени. Последваха две решителни точки, с които можехме да изравним резултата, само че не успяхме и Франция стигна до крайния триумф.

Следващият шампионат от Лигата на нациите за дами ще се организира в Съединени американски щати.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР