Турският вестник Хуриет“ съобщава за положителен климат в отношенията между

...
Турският вестник Хуриет“ съобщава за положителен климат в отношенията между
Коментари Харесай

Сделката на Турция за покупка на американските Ф-16 е пред финал

Турският вестник „ Хуриет “ оповестява за позитивен климат в връзките сред Съединени американски щати и Турция по въпроса за продажбата на изтребители F-16 на Анкара, представяйки в днешната си обява стъпките, които би трябвало да бъдат подхванати, с цел да се завърши съглашението.

Въпреки желанието на Белия дом да приключи продажбата, Турция ще би трябвало да преодолее възраженията в Конгреса. " Ако няма възражения в границите на 30 дни, съглашението ще влезе в действие. За да се реализира продажбата, нито един сенатор в Конгреса не би трябвало да възразява ", оповестява „ Хюриет “, отбелязвайки възраженията на сенатор Боб Менендес. Всъщност изданието оповестява, че турски чиновници насочиха две молби за среща с Менендес по време на предходното си посещаване в Съединени американски щати, само че сенаторът не пожела да се срещне с тях.

Първоначално, както изданието оповестява, промените, съдържащи изискванията за продажба на F-16 от Вашингтон на Анкара, бяха отстранени от законопроекта за бюджета за защита на Съединени американски щати, като по този метод проправиха пътя за среща на външните министри на двете страни през януари, с цел да " топене " на диалозите.

Тогава е допустимо турският президент Реджеп Тайип Ердоган също да пътува до Съединени американски щати, с цел да се срещне с сътрудника си Джо Байдън. Ако всичко върви добре, Държавният департамент на Съединени американски щати ще осведоми Конгреса за продажбата на F-16.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР