Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че предсрочни президентски и

...
Турският президент Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че предсрочни президентски и
Коментари Харесай

Ердоган обяви предсрочни президентски и парламентарни избори на 24 юни

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че предварителни президентски и парламентарни избори в Турция ще се произведат на 24 юни, съобщи Ройтерс.

Президентът Ердоган, който в 13:30 часа през днешния ден одобри в президентския замък Бештепе водача на Партията на националистическото деяние Девлет Бахчели, заяви, че на срещата двамата са разискали предлагането на Бахчели за предварителни избори.

Отнесохме се позитивно към предлагането на Бахчели за предварителни избори и взехме решение изборите да се произведат на 24 юни, уточни Ердоган, представен от в. "Миллиет ".

Лидерът на Партията на националистическото деяние и съдружник на президента Реджеп Тайип Ердоган прикани през вчерашния ден за евакуиране напред на идните президентски и парламентарни избори, планувани за ноември 2019 година Той предложи производство на изборите на 26 август 2018 година

По-рано тази година партията на Бахчели подписа с Партията на справедливостта и развиването на Ердоган съглашение за коалиция предвид на идните президентски и парламентарни избори.

След предлагането на Бахчели през вчерашния ден вицепремиерът и представител на турското държавно управление Бекир Боздаг съобщи, че ръководещата партия ще прегледа апела, а за през днешния ден бе планувана среща на Бахчели с Ердоган.

Турските ръководители, в това число Ердоган, неведнъж опровергаха през последните седмици клюки за предварителни избори.

По график президентските и парламентарни избори в Турция бе планувано да се състоят по едно и също време на 3 ноември 2019 година Преди това са планувани локални избори през март същата година.

Президентските и парламентарни избори, които ще бъдат на една дата, са основни, защото след произвеждането им ще влязат в действие множеството от конституционните промени, засилващи пълномощията на президента, признати на референдум през април 2017 г.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР