Китайският лидер Си Дзинпин приветства руския президент Владимир Путин в

...
Китайският лидер Си Дзинпин приветства руския президент Владимир Путин в
Коментари Харесай

Си Дзинпин се среща с руския президент Владимир Путин на държавно посещение в Китай

Китайският водач Си Дзинпин приветства съветския президент Владимир Путин в четвъртък, когато той стартира двудневно държавно посещаване, до момента в който Москва продължава напред с нова атака в Украйна.

Те си стиснаха ръцете на церемонията по посрещане след идването на господин Путин в Пекин на разсъмване. Очаква се господин Путин, господин Си и други висши публични лица да проведат срещи по-късно, които ще подчертаят техния ангажимент към връзките „ без ограничавания “, които подписаха през 2022 година, тъкмо преди Русия да стартира пълномащабното си навлизане в Украйна.

Оттогава Русия става все по-зависима стопански от Китай, защото западните наказания прекъсват достъпа й до огромна част от интернационалната комерсиална система.

В навечерието на визитата господин Путин сподели в изявление за китайски медии, че Кремъл е подготвен да договаря за спора в Украйна.

„ Ние сме отворени за разговор за Украйна, само че такива договаряния би трябвало да регистрират ползите на всички страни, участващи в спора, включите...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР