Туристически сътресения. Огромни загуби в бранша у нас се предвиждат

...
Коментари Харесай

Туристически трусовe: Оператори искат оставката на Николина Ангелкова />Реклама / Ads
Туристически разтърсвания. Огромни загуби в сектора у нас се плануват поради епидемията от ковид. Българският туризъм може би ще загуби 250 милиона лв. от началото до края на изключителното състояние.
Според туроператорите отрасловото министерство не е направило задоволително, с цел да подсигурява оцеляването на сектора в страната. Това настояват от Асоциацията на българските туроператори, които упорстват за оставката на министър Николина Ангелкова.

“Не е правилно, че работя против сектора и организациите, разбирам напрежението. Секторът е един от най-засегнатите сега. Състоянието е доста тежко, той беше първият обиден и безусловно сега не действа. Тези две асоциации съставляват част от туроператорите в страната. Секторът обгръща освен тях, само че и ресторантьори, хотелиери и други ", разяснява пред Нова телевизия Ангелкова.

Според туроператорите обаче липсва тактика за работа в изключителното състояние и разговор в бранша. Мерките са несъответстващи, а последният избавителен транспортен съд е отплавал, считат от асоциацията.

“Няма по какъв начин за едни хора, които желаят на всяка цената тези ограничения да работят, да отговаряме единствено на техните претенции. Много е значимо да се откри този баланс. Нека не гледаме на туризма като бранш, който е настрана. Той е част от българската стопанска система и е най-засегнатият бранш. Мерките на държавното управление касаят и него, в това число благоприятни условия за безлихвени заеми ", изясни Ангелкова.

“С подхванатите все още „ псевдо” ограничения, а точно отсрочване на възобновяване на платените суми от клиентите с един месец след приключване на изключителното състояние - не става. Към момента сме изчерпали всички останали информационни подходи, по тази причина желаеме оставката на министър Ангелкова”, съобщи обаче Даниела Стоева – ръководител на АБТТА.

Асоциациите са безапелационни - разговор липсва.

По думите на министър Ангелкова следва да се изготвят грантова скица за междинните и дребни предприятия. От тези нови ограничения ще могат да се възползват ресторантьори, хотелиери, туроператори.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР