Цялостната концепция и сценарий на новото риалити на Евгения Борисова

...
Цялостната концепция и сценарий на новото риалити на Евгения Борисова
Коментари Харесай

Мега скандал! bTV открадна предаването на Евгения Борисова! Дизайнерката избухна: Нямате срам и морал

Цялостната идея и сюжет на новото риалити на Евгения Борисова „ Моден двубой “ са били откраднати от националната телевизия bTV. Дизайнерката изригна в обществените мрежи, гневна, по тази причина че авторското й предаване е било безочливо изплагиатствано в „ Преди обед “.

„ Променените “ е едно към едно с концепцията, сюжета и последователността на „ Моден двубой “ („ Fashion duel “) . „ От bTV очевидно са закъсали за сюжети и са решили най- безогледно да присвоят сюжета и концепцията на " Моден двубой " (едно към едно). Съвместната ни продукция с Code Fashion TV беше присвоена от плагиати, които я показаха като собствен риалити план “, възмутена е Борисова.

Оказва се, че още преди старта на плана си тя е подозирала сходен процес и е направила всичко допустимо да патентова сюжета на предаването си. Уви, блъснала на камък.

„ Когато патентовах името на " Моден двубой ", желаех да защитя и сюжета на предаването. От bpo (патентно ведомство) ми споделиха, че не могат да защитят сюжетът, тъй като не оферират такава алтернатива. Можех да защитя единствено името в 3 класа и аз го направих.

Посъветваха ме да отида в Министерството на културата и да попитам за отбрана на сюжета. Отидох и там и с изключение на вдигащи плещи и чуденето на чиновниците какво е това необичайно предпочитание, не срещнах НИКАКВА подготвеност и схващане. Оказа се, че не мога да защитя сюжета си в България и тогава взех решение да започваме без подобен документ “, споделя Евгения Борисова.

За страдание, опасенията й не се оказват безпочвени и в последна сметка незащитеният й сюжет бива присвоен.

„ В Булгаристан и националните медии нямат морал и без позор си присвояват хрумвания, какво остава за останалите. Идеята на предаването е моя и благодарение на Мария Бонева и нейният екип я оформихме до това, което виждате в този момент. Много мои сътрудници бяха поканени да вземат участие в плана като дизайнери и да показват гениите си и те могат да го потвърдят. Въпрос на време е да видите и това. Постарахме се да дадем на фена нещо ново и изобретателно.

А от „ Променените “ не сте копирали единствено името, тъй като тогава щяхме да сме в съд a, а не тук.  Като сте махнали лайфовете, които са най-скъпото от целия план, не сте заблудили фена. Честито да ви е новото риалити, сътрудници! “, приключва с подигравка Борисова.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР