Винаги приветстваме идеята стари, изгубили предназначението или изоставени сгради да

...
Винаги приветстваме идеята стари, изгубили предназначението или изоставени сгради да
Коментари Харесай

Hotel La Prison: Добре дошли в хотел Затворът

Винаги приветстваме концепцията остарели, изгубили предназначението или изоставени здания да бъдат реставрирани и употребявани по нов метод. Така освен се съхраняват обекти с история, само че и мястото, където се намират, добива по-автентичен тип.
 Hoshinoya Nara Prison - 115 години затвор, а скоро - първокласен хотел
115 години затвор, а скоро - първокласен хотел

Едно място в Япония, което си коства да посетим

Такъв е казусът с Безие - град в южната част на Франция единствено на няколко километра от Монпелие и Средиземно море. Въпреки идиличното място, още от XII век тук се издига каменен затвор, претърпял няколко трансформации в идващите епохи.

В края на XIX век в него има над 300 пандизчии. През 2009 година обаче мястото престава да действа като затвор и малко по-късно се появява концепцията да бъде превърнато в хотел. Архитектурният проект за преобразованието му е на A+Architecture, а ремонтът е финализиран през 2023 година
 Снимка 664492

Сега хотел " Затворът ", както бихме превели френското му име Hotel La Prison, разполага с 50 стаи за настаняване, пръснати на шест етажа, три конферентни зали, фитнес, басейн и ресторант. Разбира се, всички те по някакъв метод припомнят за своето минало.
 Снимка 664495

Решетките на прозорците са махнати, а самите прозорци са разширени, с цел да може отсядащите в да се насладят на панорамния аспект към катедралата на Безие и околния пейзаж. Големината на стаите също е изменена.
 Снимка 664493

Настоящите двойни стаи в действителност се обитават в килия и половина и разполагат със лична баня, и тоалетна, което е впечатляващо поради площта им от 13 кв. м.
 Снимка 664494

Има и по-големи стаи за трима, както и за шестима души - те са на мястото на преобразуваните общи помещение, в които в миналото пандизчиите са прекарвали част от времето си.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР