Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел

...
Конкурсът премина под сянката на протести заради участието на Израел
Коментари Харесай

24-годишен и небинарен: Този певец спечели Евровизия

Конкурсът мина под сянката на митинги поради присъединяване на Израел

Швейцарският артист Немо завоюва песенния конкурс на „ Евровизия “ в шведския град Малмьо, оповестиха международните осведомителни организации, представени от Българска телеграфна агенция. Немо получи 591 точки с песента The Code. На второ място е хърватският реализатор Бейби Лазаня с предизвикателната ария Rim Tim Tagi Dim и 547 точки, следван от Альона Альона и Джери Хейл от Украйна. Тяхната прочувствена и религиозна ария Teresa & Maria събра 453 точки, посочи ДПА.

„ Благодаря Ви толкоз доста. Надявам се този конкурс да извърши обещанието си и да продължи да отстоява мира и достолепието на всички хора по света “, сподели просълзеният Немо, като приемаше премията. Швейцария печели състезанието за трети път.

Немо е на 24 години и е небинарен – не се дефинира еднопосочно като мъж или жена. Той излезе на сцената в розова пола и бухнал топ и балансираше върху движещ се се железен диск, до момента в който изпълняваше песента The Code, която е с оперни детайли. Конкурсът, основан от Европейския съвет за радио и телевизия като аполитичен, тази година мина под сянката на митинги поради присъединяване на Израел.

За първи път в историята му участник – нидерландецът Йост Клайн беше дисквалифициран преди финала след случай с операторка. Няколко часа по-късно норвежката водеща се отдръпна поради присъединяване на Израел.

Песенният конкурс на „ Евровизия “ се организира всяка година от 1956 година Излъчва се по малките екрани на участващите страни и притегля огромен зрителски интерес. През 2023 година са го гледали над 160 милиона души.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР