Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на местния вот на 29

...
Централната избирателна комисия (ЦИК) реши на местния вот на 29
Коментари Харесай

ЦИК реши: Ще се гласува само с хартиени бюлетини

Централната изборна комисия (ЦИК) реши на локалния избор на 29 октомври и на възможен втори тур гласуването да бъде единствено с хартиени бюлетини, заяви Българска телеграфна агенция.
Предложението беше признато с 12 гласа „ за “, а двама бяха „ срещу “. Преди гласуването Цветозар Томов направи предложение да бъде даден период от 2 часа за решение от Министерството на електронното ръководство за удостоверяването на машините.
Зам.-председателят на комисията Цветозар Томов съобщи, че решението е срамно. Той се разгласи срещу и изиска два часа пролонгация, заяви bTV.
" Категорично не съм съгласна с сътрудника Томов. Смятам, че в тази обстановка ЦИК бе сложена в следствие от дейностите на други органи ", съобщи по време на съвещанието шефката на комисията Камелия Нейкова.
Тя отхвърли, че ЦИК не е осведомена с информацията от ДАНС. И акцентира, че е докладвала за всичко по проблема правилно.
" С всичко, което бе осъществено през днешния ден, сте осведомени. За мен като член на ЦИК това бе едно доста мъчно решение ", сподели Нейкова.
Тя се надява при последващи избори ЦИК да не е изправена пред задачата да взима такова решение в последния миг. Утре комисията отново ще заседава от 14 часа.
По-рано министър председателят Николай Денков видя доктрина на конспирациите във въпросния отчет на ДАНС. От ПП-ДБ пък заподозряха ГЕРБ и Движение за права и свободи, че седят зад " подправената информация за операция на вота ". По думите на съпредседателя на ПГ на ПП-ДБ Атанас Атанасов ГЕРБ губели в София и по тази причина спретнали тази операция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР