Цените на електрическата енергия на свободния пазар отново бележат рекордни

...
Цените на електрическата енергия на свободния пазар отново бележат рекордни
Коментари Харесай

Радев докара България до фалит! Предприятия затварят, цените на тока летят нагоре и стават непосилни за бизнеса

Цените на електрическата сила на свободния пазар още веднъж бележат рекордни пикове. Бизнесът и предприятията декларират, че работят към този момент 5 месеца на загуба и са на ръба на банкрут. Големите разлики в цените ден напред акумулират големи облаги в главно държавни компании и обезщетенията са единственото решение за глътка въздух на производителите.

Президентът и служебните му държавни управления не взимат никакви ограничения. Румен Радев мъдри коалиция, която да задържи властта непременно, вместо да се бори с икономическата рецесия, която души бизнеса.

Слави Янакиев, началник на една от най-големите компании за чугунени заготовки у нас е ужасяващ. " Имаме цени от съвсем 700 лева за мегаватчаса. Те са невъзможни, пагубни са ", показа той.
свързани новини50674на 12.10.2021
Покачването на цените на електричеството съгласно него е непрогнозируемо и неконтролирано. " Почнахме годината със 100 лева за мегаватчаса. Сега цената е непоносима, нанася ни големи загуби. Ресурсите на едно дружество могат да оказват помощ до 20-30%, само че при 300% нарастване на главен запас за нашето произвеждане е невероятно да бъде обезщетено ", изясни Янакиев.

По думите му разликите в цените на тока отиват в държавни предприятия, което е несправедливо.

" Това са големи пари, които всекидневно се смъкват от гърба на всички на свободния пазар. На борсата ден напред се търгуват над 70 000 мегаватчаса за денонощие. При разлика в цената от 300-400 лева на мегаватчас това са 22-23 млн. лева свръхпечалба. Държавните предприятия не ги заслужават, тъй като не им се е трансформирал разхода ", разяснява той.

Служителите също са обезпокоени да не изгубят работните си места.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР