Целувките са невероятни. Те са приятни и сближаващи. Те са

...
Целувките са невероятни. Те са приятни и сближаващи. Те са
Коментари Харесай

Целувките са по-важни за здравето ви, отколкото мислите

Целувките са невероятни. Те са приятни и сближаващи. Те са една от най-интимните и нежни форми на изложение на обич. Интересен факт е, че посредством първата целувка можем да идентифицираме няколко фактора, в това число това дали сътрудникът ни е подобаващ за нас или не. Чрез слюнката и допирът на устните двамата сътрудници могат да преценяват на биологично равнище дали имат генетична съгласуемост, могат да оценят здравословното си положение и репродуктивния си статус. Всичко това е кодирано в гените ни и природата дава отговор за него, споделя Гордън Галъп, професор по еволюционна логика на психиката към Университета в Ню Йорк, представен от healthdigest.com.

Видове целувки и тяхното значение
При целуването се отделят разнообразни хормони, невротрансмитери и биохимикали, като серотонин, допамин, кортизол, вазопресин, тестостерон. А още по-хубавото е, че целуването в действителност може да е от изгода и за здравето ви. Според Сиван Финкел, козметичен стоматолог от Ню Йорк, целувките са от изгода за здравето на устната празнина. Допълнителната слюнка, обменена с колегата, би могла да реминерализира зъбния гланц и да защищити зъбите от киселинни офанзиви, споделя той пред списание Glamour. Други специалисти считат, че може даже да се преборите с разнообразни болести в устната празнина, в това число целуването да ви защищити от кариес.

Целувките могат да ви предпазят от високо кръвно налягане, стрес и безпокойствие
Целувките понижават кръвното налягане и успокояват тревогата. Те имат свойството и да понижават равнищата на стрес, които в множеството случаи са в основата на високото кръвно. По време на целуване кръвоносните съдове се уголемяват, като по този метод потокът на кръвта се усъвършенства и улеснява. Това понижава напрежението върху стените на кръвоносните съдове и намалява кръвното налягане. Този механизъм може да помогне даже при главоболие, както и да усили кръвообращението към жизненоважни органи.

Имунната система се усъвършенства
Целуването разрешава продан на потребни бактерии, което тренира имунната система. Микробите, които живеят в устната ни празнина и тази на колегата ни, вършат имунната система по-ефективна в битката с разнообразни инфекции, бактерии и патогени. Целувките са здраве. Наслаждавайте им се.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР