Клетвата на новоизбрания македонски президент предизвика поредица от реакции както

...
Клетвата на новоизбрания македонски президент предизвика поредица от реакции както
Коментари Харесай

Клетвата на новоизбрания президент на РСМ – нищожна?

Клетвата на новоизбрания македонски президент провокира поредност от реакции както в Брюксел, България и Гърция, по този начин и в самата Северна Македония.

С позиции излязоха от македонското външно министерство, както и правосъдният министър на страната.

Министърът на правораздаването оспорва вчерашната клетва на новия президент на Северна Македония Гордана Силяновска-Давкова. Тя беше издигната от ВМРО-ДПМНЕ.

 Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция Светът 4 мин. Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция  „ Договорите би трябвало да се извършват “: Президентът и министър председателят с позиция по отношение на РСМ България 3 мин. „ Договорите би трябвало да се извършват “: Президентът и министър председателят с позиция по отношение на РСМ  EK за РСМ: Очакваме новата власт да помогне на страната да покрие упованията на Европейски Съюз България 3 мин. EK за РСМ: Очакваме новата власт да помогне на страната да покрие упованията на Европейски Съюз  Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция Светът 4 мин. Още при клетвата новият президент на РСМ „ взриви “ връзките с Гърция  „ Договорите би трябвало да се извършват “: Президентът и министър председателят с позиция по отношение на РСМ България 3 мин. „ Договорите би трябвало да се извършват “: Президентът и министър председателят с позиция по отношение на РСМ  EK за РСМ: Очакваме новата власт да помогне на страната да покрие упованията на Европейски Съюз България 3 мин. EK за РСМ: Очакваме новата власт да помогне на страната да покрие упованията на Европейски Съюз

Според неговите думи, които разгласява в профила си във Facebook, „ незачитането на конституционното име на страната прави клетвата на Гордана Силяновска оскъдна “.

Вчера новият държавен глава употребява в клетвата си единствено името „ Македония “, а не конституционното име на страната - Северна Македония.

В изпратената през днешния ден позиция от президентския кабинет се споделя, че президентът ще употребява новото име, само че в обществените си изяви има право да употребява и остарялото име на страната.

Реакция пристигна и от македонското външно министерство, което упорства да се съблюдават интернационалните съглашения, само че и положителните връзки със съседите, построени през последните 7 години, когато СДСМ беше на власт.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР