Израелските сили подновиха наземни и въздушни атаки срещу гъсто населения

...
Израелските сили подновиха наземни и въздушни атаки срещу гъсто населения
Коментари Харесай

Палестинците бягат, докато израелските сили навлизат отново в Джабалия в северната част на Газа

Израелските сили възобновиха наземни и въздушни офанзиви против гъсто популации бежански лагер Джабалия в северната част на Газа, до момента в който в южната част на обсадения анклав танкове и войски минават през него автомагистрала до Рафах, където се укриват към 1,5 милиона разселени палестинци.

Израел по-рано сподели, че е изтеглил войските си от най-вече разрушения север, където гладът е превзел региона, откакто съобщи, че е победил Хамас преди месеци.

Но в понеделник нейните сили и танкове навлязоха още веднъж в северната част на Газа и възобновиха обстрела в Джабалия, където съгласно Хамас нейните бойци са взели участие в борби.

Израел разказа последното си завръщане на север като част от по този начин наречения стадий на „ разчистване “ от войната, само че палестинците споделят, че нуждата от завръщане е доказателство, че военните цели на Израел са непостижими.

Въоръженото крило на Хамас, Бригадите Касам, сподели, че неговите бойци са взели участие в престрелки с израелските сили в източната част н...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР