Целта на предизборна коалиция между “Демократична България и ПП е

...
Целта на предизборна коалиция между “Демократична България и ПП е
Коментари Харесай

Христо Иванов: Трябва да се върнем към идеята за ограничаване на обхвата на служебните кабинети

Целта на предизборна коалиция сред “Демократична България ” и Политическа партия е да се конструира политическа мощ, която може да покаже ясна посока и да отстоява геополитическото развиване на страната.

Това съобщи съпредседателят на “Демократична България ” Христо Иванов пред bTV.

“Затова предлагаме коалиция на сътрудниците от Политическа партия - тъй като изискванията, при които беше образувана четиричленната коалиция, се трансформираха с началото на войната. Тя би трябвало да убеди българското общество, че е способна да лидира процесите и да слага изискванията, а не както беше в предходната коалиция - да се чудим на чии червени линии да угаждаме.

Наистина залогът е доста по-голям в сравнение с простата аритметика от някакви социологически проучвания ”, съобщи Иванов и
добави, че идната седмица се чака развиване по концепцията за взаимно явяване на двете обединения.

“Притеснява ме, че една акция, която неизбежно ще бъде акция на конкуренция сред нас и Политическа партия, ще раздели хората. В името на тези хора сме длъжни да си решим всички други дискомфорти, които основава една коалиция ”, сподели още той.

Съпредседателят на “Демократична България ” прикани служебното държавно управление и президента Радев да отчетат, че “Газпром ” не е просто търговец и снабдител на газ, а геополитическо оръжие на Русия.

“Първата задача, сложена от президента, беше да не позволява въвличането на България във войната. Никой не желае да въвлича България в каквато и да е война. Но тази фраза прикрива политиката на ефикасен неутралитет по отношение на Русия във връзка с това къде стоят нашите съюзи - Европейски Съюз и НАТО ”, разяснява той.

Христо Иванов подсети, че в България има дейни жители и политически сили, които няма да разрешат геополитическата ориентировка към Русия, даже да се употребява рецесията с газа като претекст.

“Служебното държавно управление стартира с опити да плаши хората със основаването на щаба и с тези извънредно истеризиращи послания за безпорядък и злополука. Ако не си сложи за цел просто да обезпечи най-хубавите доставки за България, в това число оценявайки геополитическите опасности и с потребление на най-различни проблеми да прокара възобновяване на нашата взаимозависимост от “Газпром ”, това ще има сериозна гражданска и политическа реакция в България ”, сподели той.

Христо Иванов прикани служебното държавно управление да не се намесва в акцията, а да резервира политически неутралитет. Той даже се върна към остаряла концепция на “Демократична България ” за конституционни промени, които да лимитират пълномощията на тези служебни кабинети.

“Все повече си давам сметка, че би трябвало да се върнем към тази концепция за конституционна смяна за ограничение на обсега на служебните кабинети. Това е нещо, което “Демократична България ” предлага от доста време. Очевидно е, че би трябвало да има някаква промяна на тези пълномощия. ”
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР