Trofeo Perrel-Faip, първи кръгДимитър Кузманов – Вит Копжива 6-4, 2-6,

...
Trofeo Perrel-Faip, първи кръгДимитър Кузманов – Вит Копжива 6-4, 2-6,
Коментари Харесай

Димитър Кузманов допусна обрат на старта в Бергамо


Trofeo Perrel-Faip, първи кръг

Димитър Кузманов – Вит Копжива 6-4, 2-6, 1-6

Димитър Кузманов отпадна от Чалънджър шампионата в Бергамо откакто претърпя проваляне от международния №152 Вит Копжива в първи кръг от конкуренцията. Българският тенисист стартира доста добре дуела и завоюва откриващия сет, само че след това в представянето му настъпи спад и неговият конкурент съумя да реализира цялостен поврат.

Кузманов записа повече асове (2-1) и направи по-малко двойни неточности (3-4), само че в последна сметка извоюваните на ретур точки наклониха везните в интерес на Копжива (51-39). Пловдивчанинът завоюва 54% от точките си на първи сервис (34/63) и осъществя четири от седемте си брейкпойнта (57%), до момента в който Копжива оползотвори осем от своите 17 шанса за пробив (47%).

Двамата си размениха по един брейк още в самото начало, след което Копжива проби още веднъж и поведе с 3-1. Кузманов обаче отговори на предизикателството и съумя да изравни, след което той и чехът записаха по още един брейк за 4-4. Втората ни ракета завоюва идващото си подаване, а след това стигна до сетбол, който обаче не съумя да осъществя. Въпреки това пловдивчанинът продължи да слага съперника си напрегнат и в последна сметка реализира задачата си, реализирайки решителен брейк за 6-4.

Във втория сет равенството се резервира до 2-2, като всеки от съперниците пропусна по един брейкпойнт. Впоследствие обаче Копжива последователно взе самодейността и откри цялостен надзор върху играта, като осъществя два поредни пробива и изравни резултата в мача след 6-2.

За страдание в заключителния сет съотношнието на силите не се промени и чехът още веднъж записа два следващи брейка, като по този метод натрупа удобен задатък от 4-0 и на процедура реши мача. Кузманов прекъсна серията на международния №152, само че това се оказа последният положителен миг за българина. Копжива още веднъж завоюва подаването си, след което записа нов брейк и оформи крайното 4-6, 6-2, 6-1 в своя изгода по-късно под два часа и половина игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР