Трима нови заместник кметове да има Столичната община, предлага Йорданка

...
Трима нови заместник кметове да има Столичната община, предлага Йорданка
Коментари Харесай

Нови трима зам.-кметове да има Столична община, иска Фандъкова

Трима нови заместител кметове да има Столичната община, предлага Йорданка Фандъкова. Те ще дават отговор за нови посоки в структурата на общинската администрация, които първо би трябвало да бъдат утвърдени от Столичния общински съвет.

Бившият министър на превоза Кристиян Кръстев ще е зам.-кмет с сектор " Транспорт и градска подвижност ".

Владимир Данаилов, до момента управлявал общинската Агенция по вложения, ще е зам.-кмет по новото направление " Дигитализация, нововъведения и икономическо развиване ".

Ще има и нов зам.-кмет по " Обществено строителство ". Зам.-кметът още не е определен, Фандъкова разгласи, че " е инженер с потвърден опит, имам диалози с такива специалисти и идната седмица ще разглася и претендентът, който ще поеме това направление ".

Тя изясни, че в този момент има осем заместници а с новата конструкция те стават девет. В предишния мандат Дончо Барбалов, зам.-кмет по финансите, съвместяваше дейностите и на зам.-кмет по опазването на здравето и по превоза след оставката на Евгени Крусев.

И през новия мандат Барбалов ще дава отговор за финансите и опазването на здравето, които Фандъкова сплотява в едно направление.

Тя даде обещание още от 1 януари Столичната община да мине напълно на електронни публични поръчки.

Кметът не загатна за промяна на досегашните си заместници. Те са - Ралица Стоянова - правда и надзор, Дончо Барбалов, финанси, опазване на здравето и превоз, Йоана Христова - екология, Тодор Чобанов - просвета, обарзование и спорт, Ирина Савина - вложения и строителство и Албена Атанасова - обществени действия и интеграция на хората с увреждания.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР