Тригер е много популярна дума в съвременния свят, която мнозина

...
Тригер е много популярна дума в съвременния свят, която мнозина
Коментари Харесай

Какво е тригерът и как да ни бъде инструмент за управление на другите и себе си?

Тригер е доста известна дума в актуалния свят, която мнозина не схващат какво тъкмо желае да ни каже. Именно по тази причина днешният ни психо-лайфхак е отдаден на нея и на това по какъв начин да използваме този противен нравствен гостенин като инструмент за личностната ни смяна и развиване, както и с цел да управляваме другите хора, с изключение на себе си. Както гласи лафът – да играем на тънката струна. Буквално.

Психолозите споделят, че има 8 ЕМОЦИИ, КОИТО СА КАТО 7-ТЕ НОТИ В МУЗИКАТА, ЗАЩОТО НА ТЯХ СВИРИ ПСИХИКАТА!

Те вървят по двойки:

Гняв, който движи напред, и Страх, който ни движи обратно

Радост и Печал

Отвращение и Удовлетворение

Интерес и Удивление

Тригерът като инструмент ни дава метода посредством страстите да управляваме другите и себе си, тъй че злото да бъде за положително. И то да става леко и комфортно чрез думи. Затова дано да го възприемаме като тласък и причина за смяна вътре, за победа над нас самите.

Това е, което известно назовават Емоционална просветеност – цялост от голям брой от по този начин стилните меки умения, извънредно ценени, с цел да вършим кариера дори и в епохата на изкуствения разсъдък.

Най-общо тригерите и умеенето да ги владеем се крепят и работят посредством условните рефлекси. Единственият им минус е, че с времето зависимостите отпадат или най-малко понижават. Просто мозъкът и физиката привикват с тях.

Във всеки случай тригерите работят на психическо равнище като провокират физически резултат – най-често това е боязън, съпъстван от реакции като повдигане на кръвното, учестяване на пулса и така нататък

Сами можете да ги усетите в себе си дори освен по вътрешното им влияние, за което приказваме досега, само че и с външни тригери. Да стартираме от подсещащи въздействия за сетивата като избран парфюм, който свързваме с някогашен сътрудник, ария със същото обръщение. Да минем през места – примерно минаване през квартал, в който сме яли пердах като младежи или пък са ни обрали. Може да бъде тичане по пътеката във фитнеса, което ни припомня за гонка с хора, които са желали да ни атакуван.

В най-общия смисъл тригерите ни карат да стигнем до някакъв лимит, оттатък който стои промененото ни Аз. И заради това има цяла школа в логиката на психиката, която работи точно с такива провокации, с цел да ни помогне да излезем от рецесиите си и да превъзмогнем своите страхове.

Защо неприятните или неприятните усеща могат да се окажат потребни и положителни за нас – ще четете в идната част от нашия лайфхак сериал.

 

създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР