Третото издание на Sofia GuitArt Festival представя за първи път

...
Третото издание на Sofia GuitArt Festival представя за първи път
Коментари Харесай

Sofia GuitArt Festival представя за първи път ROCK NIGHT с бандите

Третото издание на Sofia GuitArt Festival показва за първи път в програмата си ROCK NIGHT - концерт с бандите Saint Electrics, Krekhaus и Hive Tressman единствено на 9 юни в столичния т клуб Mixtape 5 (B-side). Началото е от 22.00 ч., а билети за рок събитието можете да намерите в eventim.bg и на място в клуба в събота вечер.

Sofia GuitArt Festival навършва 3 години и това е повода тази година да съберe в концерт тъкмо 3 убийствени български банди - с яки китари, безмилостен саунд и страхотни песни в една единствена и запаметяваща се ROCK NIGHT на 9 юни!

Saint Electrics е пауър триото, което показа България на влиятелния интернационален фестивал Eurosonic Noorderslag 2018 в Грьонинген, Холандия по-рано тази година. Техният концерт беше напълно излъчен по две европейски радио станции, а бандата се радва на голям интерес от страна на интернационалната аудитория. Техният дебютен албум " Keep Me Calm ", както и синглите " Burning Bitter Sour Romance " и " Locked in this town " не престават да радват от ден на ден нови почитатели на бандата в България и цяла Европа. Спокойно можем да кажем, че Saint Electrics е неповторима за България супер-група, в която влизат виртуозните Мирослав Иванов, Гриша Георгиев и Деян Драгиев (Даката).

Те са едни от най-търсените, респектиращи и вдъхновяващи музиканти на българската сцена и не инцидентно вземат участие в едни от най-силните музикални планове. Резултатът от събирането им в Saint Electrics се чува в дебютният им албум " Keep me calm ", който можете да слушате тук . Но онлайн - бандата е в стихията си и не е за пропускане!

http://www.saintelectrics.com

https://www.facebook.com/SaintElectrics

https://soundcloud.com/saint-electrics

Krekhaus ще се завърнат на сцената на Mixtape 5, където през април се показаха ослепително, като съпорт на австрийското пауър трио " Mother`s Cake ". Отзивите на публиката за представянето на Krekhaus към момента не престават да ехтят. Бандата все по-често и безапелационно участва на музикалната сцена у нас. В музиката им долавяме парещ блус и фънк, примеси на рок и психаделичен рок. Мулти-инструменталистите Явор Милчев и Матей Христосков държат една стегната и непоклатима темп секция, водена от финната китара на Явор Недев. В допълнение звучи и изключителният глас на Георги Велинов. Усещането, което оставят е за сигурност и самочувствие и с мигане към публиката като че ли й споделят, че тя е на вярното място и в вярното време.

Krekhaus са:

Георги Велинов - вокал

Явор Недев - китара

Явор Милчев - бас

Матей Христосков - барабани

https://www.facebook.com/krekhausband/

https://soundcloud.com/krekhaus-jam

Hive Tressman са леко екстравагантна, необикновено свежа и проницателна група от София. Сформират се през 2017-та, а оттогава съумяват да стъпят на редица подиуми из страната, най-интересните измежду които в Mixtape 5, подгрявайки " Hayes and Y " на последния им концерт за 2017-та. Hive Tressman вземат участие и в " Голямото Рок Междучасие " предавано по Българска национална телевизия, поканени персонално от Митко Кърнев (D2) - негов уредник и основател. Журито, което е формирано от най-изявени имена (журналисти и музиканти) на българската рок сцена е впечатлено от Hive Tressman, определяйки музиката им като безусловно " нова " и забавна.

В сърцето на бандата се намира младият и надарен композитор Петър Гигов. Неговите разнородни музикални ползи - от Foals до Kendrick Lamar - създават един неповторим микс от мелодии и настроения. Публиката ще може да чуе въздействия на Britpop с детайли на електроника и да откри в текстовете една сериозна доза подигравка

и възприятие за комизъм.

Hive Tressman са:
Петър Гигов - вокали, китара
Асен Кузманов - перкусии, барабани
Ицо Костов - китара
Цветан Ценов - бас, китара, беквокали

https://www.facebook.com/hivetressman/

https://open.spotify.com/album/5k1VPG50wnUGElysyQ0kZl

https://hivetressman.bandcamp.com/track/go-baby



* Можете да се присъедините към ROCK night със Saint Electrics, Krekhous и Hive Tressman на 9 юни в Mixtape 5 - ТУК.

* Билети има ТУК.

* Можете да следите за прoграмата на Sofia Guitar Festival - ТУК.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР