Третият по големина нешлифован диамант в света е открит в

...
Третият по големина нешлифован диамант в света е открит в
Коментари Харесай

Третият по големина нешлифован диамант в света е открит в Ботсвана - slava.bg

Третият по величина недодялан елмаз в света е открит в Ботсвана, съобщи Ройтерс. Диамантът е 1098 карата. Той е открит от компанията за рандеман на скъпоценни камъни "Дебсвана ", която публично го показа на президента на Ботсвана Мокгвеетси Масиси. "Това е най-големият елмаз, който "Дебсвана " е откривала в над 50-годишната си активност ", разгласи ръководещият шеф Линет Армстронг по време на срещата с президента.

"Дебсвана " е взаимно дружество сред най-голямата компания за диаманти в света "Де Беерс " и държавното управление на Ботсвана.

По величина диамантът се подрежда след открития в Южна Африка през 1905 година "Кулинан " - 3106 карата. На второ място към този момент е диамантът "Леседи ла Рона ", който е 1 109 карата и също е открит в Ботсвана през 2015 година Предстои да бъде определено име на новооткрития драгоценен камък, чиято дължина е 73 милиметра, а широчината му е 52 милиметра. В държавната хазна на Ботсвана отиват 80 % от приходите на "Дебсвана " от продажбата на диаманти....
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР