Управителят на централната банка на Нигерия посочи, че лихвените проценти

...
Управителят на централната банка на Нигерия посочи, че лихвените проценти
Коментари Харесай

Нигерия се връща към „ортодоксалната политика“, казва новият управител на централната банка

Управителят на централната банка на Нигерия уточни, че лихвените проценти ще останат високи толкоз дълго, колкото е належащо за усмиряване на инфлацията, като сподели, че институцията е минала уверено към „ ортодоксална политика “ откакто беше малтретиран от скандал при своя предходник.

Олайеми Кардосо, някогашен изпълнителен шеф на Citigroup, който стана началник на централната банка през септември, сподели пред Financial Times, че има „ всички признаци “, че комисията по паричната политика, която той ръководи, ще „ направете каквото е належащо “, с цел да овладеете растящата инфлация.

„ Те ще продължат да вършат това, което би трябвало да се направи, с цел да подсигуряват, че инфлацията ще спадне “, сподели Кардосо преди срещата на централната банка през май 20-21, където някои анализатори чакат по-нататъшно внезапно нарастване на лихвените проценти.

Позицията на Кардосо е в внезапен контрастност с неговия предходник Годуин Емефиеле, който ръководеше инфлационната рецесия в Нигерия, тъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР