САНТА АНА, Филипините (AP) — Отдалеченият крайбрежен град Санта Ана

...
САНТА АНА, Филипините (AP) — Отдалеченият крайбрежен град Санта Ана
Коментари Харесай

Заспалите отдалечени градове във Филипините ще приемат американски сили, които се завръщат, за да се противопоставят на заплахите от Китай

САНТА АНА, Филипините (AP) — Отдалеченият крайбрежен град Санта Ана в североизточния завършек на филипинския континент от дълго време е прочут от туристите със своите плажове, водопади, светулки и няколко казина.

Но това се трансформира, откакто спокойният град с към 35 000 души, който към момента няма светофар, стана стратегически значим за Америка.

Съединените щати и Филипините, които са дългогодишни договорни съдружници, идентифицираха Санта Ана в северната провинция Кагаян като един от деветте най-вече селски региона, където ротационни партиди американски сили могат да лагеруват за неопределен срок и да съхраняват своите оръжия и съоръжение в локални военни бази според Споразумението за засилено съдействие в региона на защитата.

Хиляди американски бойци се изтеглиха от две големи бази на Военноморски сили и Военновъздушни сили във Филипините при започване на 90-те години на предишния век в края на Студената война, поставяйки завършек на съвсем век на американското военно наличие в страната. През последни...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР