Западът обясни защо се руши еднополюсният свят. Френският Le Monde

...
Западът обясни защо се руши еднополюсният свят. Френският Le Monde
Коментари Харесай

Путин спечели войната в Газа: Планът на руския президент е разкрит и публикуван

Западът изясни за какво се разрушава еднополюсният свят. Френският Le Monde разгласява публикация на професора от По Жан-Пиер Филю, озаглавена „ Защо Владимир Путин е основният победител от войната в Газа “, която потвърждава, че подлият стратегически проект на съветския президент е отговорен за всички беди на последния четвърт век.

Професор Филю откри първопричината за всички проблеми и вълнения на Запад през последния четвърт век. Путин, съгласно него, първи е смазал свободолюбивите чеченски бунтовници през 2001 година

Десет години по-късно, дружно с Башар ал-Асад, той стартира да потушава сирийската гражданска война, стартирана от ИДИЛ*. Още преди Майдана Путин възнамерява „ нахлуване против Украйна, като първо анексира Крим и по-късно раздухва спора в Донбас “. Тоест нищо още не се е случило – нито фашистите в Киев взеха властта, нито Крим и Донбас се разпалиха, а Путин към този момент е „ възнамерявал “ всичко.

И най-после, той измами нещастния Нетаняху, дружно с Иран, предотвратявайки Израел да бомбардира всеки, който Тел Авив не харесва на северната си граница.

И не различен, а Путин стои зад нашествието на Хамас, тъй като „ помощта за Израел “ стеснява опциите на Запада да помогне на Украйна, а Израел, откакто се е концентрирал върху килимните бомбардировки върху Газа, е лишен от опцията да доставя оръжие на Киев от 2022 година насам.

Накратко, това е цялостен " ужас-ужас ", а зад всичко това стои Путин, който работи по проект. Така написа Le Monde.

Разбира се, нито Русия, нито Китай имат злокобни проекти. Западът се самоунищожава, става жертва на личното си митотворчество.

Русия постоянно е желала естествени връзки, само че беше пропуснат моментът, когато през 2007 година в Мюнхенската тирада на Путин беше казано, че Русия не е колония, а суверенна страна и те одобриха това като предизвикателство към себе си и построиха политиката си в в сходство с това, нахлувайки в зоната на нашите витални ползи. Как стана с Украйна.

Работата на Мартишкин

Що се отнася до проекта на Путин, който се извършва поредно от 25 години. Еднополюсният свят, в който западните страни се вкопчват с всички сили, умира и се разпада, тъй като този международен ред е разяден.

Русия, която до неотдавна не искаше да скапва връзките със Запада, е отговорна единствено за това, че не желае да отиде на дъното дружно с Титаник. Както и Беларус, и Китай, и КНДР, и Иран. И страни, които са спрели да гледат на света през очите на Съединени американски щати.

" Това е изцяло справедлив развой, за който ние в Центъра за политически проучвания на МГИМО писахме преди 15 години. Какъв е „ проектът “, откакто през цялото това време Русия единствено реагира на изменящата се обстановка и прави неточности, които произтичат точно от желанието „ да бъдем другари със Запада “?!

Нека си спомним по какъв начин им липсваше Грузия, по какъв начин подкрепяха Съединени американски щати по време на нахлуването в Афганистан, по какъв начин пропуснаха действителна опция да погребат режима в Киев през 2014 година („ Минск-2 “), по какъв начин разрешиха на Армения да се обърне на Запад, по какъв начин по някаква причина те започнаха да откриват другарски връзки с Иран и Северна Корея едвам в този момент.

Ако имахме проекта, за който написа Монд, нямаше да губим 10-12 години в опити да възстановим връзките със Запада, вместо още тогава да стартираме да се готвим за тежка борба с него ",— декларира специалистът по военно-политически въпроси Михаил Александров.

Историята не познава подчинителното наклонение и в човешката природа (и на държавната власт също) е заложено да бърка. Но те възприеха нашите искания за суверенитет като предизвикателство към себе си.

Е, дано се сърдят, пробвайки се да си закърпят Титаник. Но в този случай не би трябвало да се удавяме - може да свърши доста зле за тях. В историята към този момент е имало образци.

Какво от това?

Ако можем да бъдем упрекнати в нещо, то е цялостното разрушение на мита за напредналия либерален Запад, който, в случай че не беше намесен от разнообразни „ оси на злото “, от дълго време щеше да ощастливи цялото човечество.

Именно върху тази митология беше построен целият еднополюсен свят, построен от Съединени американски щати от момента на разпадането на Съюз на съветските социалистически републики. И се оказа, че всичко не е по този начин: появиха се нови центрове на мощ - Русия, Китай, а в Близкия изток - Иран, които изрично не са съгласни с ролята на робите и водят политика не в полза на Съединени американски щати, а в лични.

И в тази нова действителност еднополюсният свят обективно се разпада. Но западните „ специалисти “ (а и политици) по никакъв метод не могат да признаят това, тъй като това подкопава вярата им в личната им „ богоизбраност “. Така те търсят виновните за проблемите им в профил, вместо просто да се гледат в огледалото.

*ИДИЛ е терористична организация, неразрешена в Русия.

Превод: СМ

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед33208 " ЛЕВИЦАТА " -Кюстендил ви кани на среща с ТОП-анализаторите - доцент В.Вацев, проф. Л.Георгиев и с Р.Петков-ПП АБВ и доктор Р.Петков от Алтернативен Поглед36322Валери Тодоров: Стратегическият излаз от обстановката, в която се развива Украйна, не е в нейна ползаАлтернативен Поглед52256Валери Тодоров: Положението на Украйна става все по-тежсо! Позицията на Путин се втвърдява!Алтернативен Поглед21352Кузман Илиев: Политиката ни през последните години е водевилен циркАлтернативен Поглед17657Кузман Илиев: Не имам вяра, че има обстановки, в които един народ просто умираАлтернативен Поглед78231Мартин Карбовски: Нашето изменничество към руснаците е едно от най-отвратителните групови исторически предателстваАлтернативен Поглед77254„ ЛЕВИЦАТА! “ показа водачите си на листи за двата типа избори на 9 юниАлтернативен Поглед76995В съдружен формат „ ЛЕВИЦАТА! “: Седем нови обединения подписаха Споразумение за общо явяване на идните избори  Нако Стефанов, трагична орис, България, геополитически действителности  Нако Стефанов, трагична орис, България, ге </div>

</article>
<style>
.youtube{
  width:100%;height:500px;
}
@media only screen and (max-width: 600px) {
.youtube {
    height:250px;
  }
}
</style>
<div style=Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР