Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство.

...
Третият мандат трябва да отиде там, където ще има правителство.
Коментари Харесай

Борисов: Ако се беше случило най-лошото на дъщеря ми, щях да бъда безпощаден! Бях се заклел

Третият мандат би трябвало да отиде там, където ще има държавно управление. И това би трябвало да се изговори при президента от водачите на партиите. Това сподели водачът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг на партията.

По думите му, в случай че негов финансов министър не се оправя, той ще го уволни. „ Асен Василев 4 бюджета прави и все не му стига, все му е късо “, съобщи той.

Борисов удостовери, че във вторник ще има диалози за сформиране на държавно управление. Той сподели още, че би трябвало да има отчет на служебното министерство на енергетиката дали съзнателно България не си е резервирала слотове за разтоварване на танкери. „ Ако е по този начин, това си е за наказателна отговорност “, посочи той.

„ Вие знаете ли, че „ Булгаргаз “ е на процедура банкрутирал? А двете ни прилежащи страни в никакъв случай не биха го позволили това. Как не ни е позор от това, което са предизвикали? И те си го признава – преднамерено не ги подписахме, тъй като ще пристигна служебно държавно управление.

С кои очи желаете служебно държавно управление и бюджет да ви прави. В момента милиарди плащаме поради тях “, разгневи се той.

Лидерът на ГЕРБ се закани, че всички тези въпроси ще бъдат заложени в Народното събрание. Един от тях е чии ползи са защитавали предходните ръководещи.

Относно новината, че във вторник ще има среща сред ГЕРБ и Политическа партия, Борисов изясни: „ Доколкото знам, сходна среща е уговаряна с Деси Атанасова, Чолаков. Нямам срещу да се срещнем, да беседваме по тези въпроси, експертно “. Той уточни, че в такава среща би трябвало да вземат участие Кирил Ананиев, Деница Сачева и Делян Добрев.

„ Най-големият ми боязън е от нуклеарна повреда. Зеленски и Украйна имат цялостната поддръжка на НАТО и Запада, на целия либерален свят. Той не може да се съобщи. Не може да отиде и да каже – това е съветска територия. Не виждам по какъв начин и Путин ще се върне и ще каже – това беше съветска земя, само че я върнахме “, сподели Борисов.

„ Авария в Запорожие е най-лесният вид да се разпръсне популацията и армиите и да остане отворен въпросът кой е победил.

Това е най-кошмарният сюжет. Аз го развих и на конгресите и в Хановер и в Мюнхен. Това е моят призрачен сън, от това не мога да дремя. Гледайте я картата на Запорожие – от едната страна са руснаците, от едната страна са украинците “, уточни той.

„ Чернобил “ ще ни е детска игра. Тогава отпътува България. Същото и за Румъния, същото и за Скандинавието, според кой има шанс от кое място духа вятърът. И да оставим страната в такава обстановка без парламент това е груба неточност “, акцентира той.

„ Трябва да се приказва с президента. За третия мандат би трябвало да има държавно управление “, безапелационен беше той.

Той уточни, че ролята на президента Радев би трябвало да е водеща и поради огромното доверие в него. „ Не съм приказвал с него, нямаме никаква връзка. Просто го почитам. Аз уважвам когато някой ме победи и го признавам “, съобщи Борисов.

Попитан дали въпреки всичко би партнирал с Политическа партия, макар че е станал явен проектът за ареста му, той отговори: „ Какво тук значи някаква си персона? Тук става въпрос за 7 млн. аз по тази причина заобикалям тази тематика, тя е брутална. Тя ни връща в най-тежките репресии на комунизма. Това е било на 9 септември. Ама той Бойко Рашков друго не знае “.

Той благодари, че „ не се е случило най-лошото “. „ Моята орис Господ ми я начерта, имам прелестна внучка и не се случи най-лошото. Но в случай че се беше случило тогава, до момента в който детето беше бременно, прошка нямаше да има за никого. Бях се заклел в това! Пощада за никого! “, избухна той.

„ Но Господ ми даде опция и да прощавам с това прелестно събитие “, добави той.

Според него няма късмет за коалиция сред ГЕРБ и Политическа партия, тъй като и двете страни не го желаят. Единственият късмет е с третия мандат.

По думите му, 100% е вероятността да има постоянно държавно управление. „ Ако нямаме виновни политици, би трябвало да се премине на президентска република. И отиваме на режим. И знаем кой ще застане отпред. Тежки думи споделям, само че такова е ситуацията “, установи Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР