Транспортният сектор изглежда най-силно разчита на IoT сензорите и анализите

...
Транспортният сектор изглежда най-силно разчита на IoT сензорите и анализите
Коментари Харесай

Огромният пазар на услуги за прогнозна поддръжка

Транспортният бранш наподобява най-силно разчита на IoT датчиците и анализите на събраните данни

Вибрационният разбор е най-популярният способ за отдалечен мониторинг и планирана поддръжка на оборудването (графика: CC0 Public Domain)
Когато единствено преди няколко години се заприказва интензивно за планирана поддръжка, надали някой е подозирал, че този жанр технологии ще се трансфорат в голям пазар. Обемът му се прави оценка на 10,6 милиарда щатски $ за актуалната година, а в границите на идните 5 години ще доближи 47,8 милиарда щатски $ (към 2029 г.) Това прави междинен растеж от 35,1% през посочения интервал – движение, с каквото не доста други софтуерни сегменти могат да се похвалят.
Движещите фактори за пазара на планирана поддръжка стартират с всеобщото разбиране на нововъзникващи технологии като IoT датчици и разбор на данни, споделят Markets and Markets, създатели на пазарното предсказание. Въпросните датчици и аналитични системи разрешават наблюдаване в действително време на редовността на оборудването.

Интегрирането на логаритми за машинно образование (ML) и изкуствен интелект (AI) разрешава планирани разбори на евентуални повреди, понижаване на времето за престой и усъвършенстване на продуктивността на активите. Организациите от ден на ден се концентрират върху икономисване на разноски и оперативна успеваемост, което води до нуждата от самодейни тактики за поддръжка, с цел да се понижат случаите на безпланов престой и да се усили продуктивността. В допълнение, регулаторните условия също способстват за растежа на пазара за планирана поддръжка.
Услугите набират скорост
Сегментът на услугите ще играе решаваща роля на пазара за планирана поддръжка. Той служи като главен съставен елемент от значително значение за ефикасната работа на софтуерните решения. Много компании се обръщат към интелигентни устройства, AI системи и решения за промишлен интернет на нещата (IIoT), с цел да следят здравето и продуктивността на сериозно си съоръжение. По този метод те се стремят да сведат до най-малко скъпите прекъсвания на индустриалните си процеси.

Дистанционното наблюдаване на машини и съоръжение се трансформира във значим приоритет за организациите, за които навременното разкриване на повреди в машините е въпрос на поддържане на главната активност. Възприемането на услуги за планирана поддръжка, в това число IoT, стана неотложно заради потребността от намаляване на рисковете и отводите на машините в разнообразни промишлености. В рамките на сегмента на услугите ръководените и професионални услуги се смятат за жизненоважни за възстановяване на цялостната успеваемост.
Анализът на вибрациите – най-популярната сензорна технология
Анализът на вибрациите се употребява всеобщо в системите за планирана поддръжка. Вибрационният разбор разрешава на техниците да „ слушат “ здравето на апаратурата благодарение на анализатори или датчици в действително време, интегрирани в самото съоръжение. Машините, работещи оптимално, се отличават характерни модели на трептения, които могат да бъдат съпоставени и с известни стандарти. Когато обаче някои съставни елементи се износват или пък развиват недостатъци, те стартират да генерират по-различни трептения.

Ранното разкриване на смяната във вибрацията алармира за назряващи проблеми. Чрез непрестанно „ слушане “ на вибрациите на оборудването техниците могат да разпознават отклонения от естествените модели и да диагностицират проблемите на ранен стадий. Диапазонът от проблеми, които могат да бъдат открити посредством разбор на вибрациите, е просторен и включва несъосност, огънати валове, небалансирани съставни елементи, разхлабени механични елементи и други
Автомобили и превоз – най-активни
Тъй като автомобилната технология се развива бързо, обичайните способи за разкриване на неизправности към този момент са несъответстващи за обезпечаване на гладкост на автомобила. Съвременните коли обаче са оборудвани с разнообразни датчици, принадлежности и камери. Те генерират голямо количество разнообразни данни. Възползвайки се от въпросните данни и употребявайки AI и ML, прогнозната поддръжка в автомобилния и транспортния бранш се обрисува като мощно решение за възстановяване на продуктивността на транспортното средство и минимизиране на времето за нежелателен престой.

Ръстът на интелигентните технологии подтиква вложенията за планирана поддръжка в превоза. Скокът на търсенето, комбиниран със забавеното произвеждане на нови коли, води до възраждането на пазара на използвани коли. Прогнозната поддръжка играе решаваща роля за понижаване на живота на използваните коли и попречване на непредвиден престой.
Арабските район с най-силен растеж
Правителствената политика в Обединените арабски емирства (ОАЕ) поддържа промишлеността с визията да бъде една от най-технологично напредналите народи. Основните аргументи, за които се твърди, че въздействат на растежа на пазара за планирана поддръжка в района, са възходящите вложения в инфраструктури на центрове за данни и възходящият брой започващи компании с натоварен напредък. Само няколко страни, като ОАЕ, Израел и Катар, в целия район, напредват на този пазар с стопански темпове. ОАЕ, Израел и Катар демонстрираха мощен ангажимент към създаването и внедряването на AI и IoT технологии.

Не по-малко изненадваща е прогнозата на анализаторите за втория най-бързо възходящ пазар на планирана поддръжка. Разпространението на телекомуникационната и ИТ промишлеността в африканските страни е в основата на растежа на AI технологиите и IoT системите в района.
Предимства на прогнозната поддръжка
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР