Транспортни контейнери от Китай се натрупват в Русия на фона

...
Транспортни контейнери от Китай се натрупват в Русия на фона
Коментари Харесай

Двустранната търговия между Русия и Китай се е увеличила с 32%

Транспортни контейнери от Китай се натрупват в Русия на фона на вълната от китайски артикули, които се вливат в страната, до момента в който търговията пораства, откри нов разбор, представен от Си Ен Ен.

Русия разполага с излишък от 150 000 транспортни контейнера, които вносителите се пробват да върнат в Китай , сподели логистичната платформа Container xChange в отчет, оповестен в четвъртък, цитирайки информация, предоставена от клиент.

" Има доста придвижване на товари от Китай към Русия , само че доста нищожно придвижване назад към Китай от Русия. Контейнерите се натрупват в Русия, което значи, че цените на контейнерите втора ръка са доста ниски в Русия ", сподели изпълнителният шеф Кристиан Рулофс в отчета.

Китай се трансформира в основен стопански избавителен пояс за Русия след нахлуването й в Украйна. Китай упорства, че е безпристрастен и желае единствено мир в Украйна.

Но китайските водачи виждат Москва като непосредствен стратегически сътрудник и основна противотежест против враждебния Запад. Пекин остро наложи западните наказания на северния си комшия, като в същото време усили покупките на съветска сила и се трансформира в главен снабдител на потребителски артикули за съветския пазар.

През първите осем месеца на 2023 година двустранната търговия се е нараснала с 32% в съпоставяне със същия интервал на миналата година, като общият размер на търговията е достигнал 155 милиарда $, съгласно данните на китайските митници, оповестени по-рано този месец.

Това включва скок на износа от Китай към Русия, който скочи с 63,2% по отношение на миналата година и доближи 71,8 милиарда $ . Вносът в Китай набъбна с по-скромните 13,3% до 83,3 милиарда $.

Русия съобщи, че чака търговията с Китай да доближи рекордните 200 милиарда $ тази година - година по-рано от графика, който президентът Владимир Путин и китайският водач Си Дзинпин бяха определили през 2019 година

Техните възходящи търговски връзки изместиха съветската енергийна търговия на изток и провокираха рецензии, че икономическата поддръжка на Китай поддържа войната на Русия против Украйна.

Докладът показва покупките на Китай на съветски първични материали, които се транспортират главно посредством железопътни цистерни и открити вагони, а не в контейнери.

Автомобилите и потребителската електроника са измежду основните артикули , които китайските снабдители продават на Русия, откакто стотици компании избягаха от страната след нашествието.

От друга страна, съвсем една пета от вноса на недопечен нефт в Китай през юли идва от Русия, се споделя в отчет на Организацията на страните експортьорки на нефт, оповестен по-рано този месец.

Заедно с Индия, Китай съставлява 80% от съветския експорт на нефт през юли, се споделя в отчет на Международната енергийна организация от август.

Докладът също уточни по-широки логистични проблеми, свързани с изменящите се търговски модели и тапите.

" Претоварените съветски пристанища и пътища предизвикват неефективност на превоза . Въпреки че са направени някои вложения за възстановяване на инфраструктурата, фискалните ограничавания и методите, употребявани за покриване на бюджетни дефицити усложняват нещата ", се споделя в известието.

" Насочването на Русия към Азия зависи от забележителното развиване на инфраструктурата ", прибавя той.
 Москва отбелязва шесткратно нарастване на броя на китайските туристи
Москва отбелязва шесткратно нарастване на броя на китайските туристи

Потокът от гости от Близкия изток също е много голям
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР