Няколко дни след като от КНСБ заплашиха с протести заради

...
Няколко дни след като от КНСБ заплашиха с протести заради
Коментари Харесай

Болнични сдружения искат преговори за нов колективен трудов договор

Няколко дни откакто от КНСБ заплашиха с митинги поради отвод на работодателски организации да вземат участие в договарянията за нов групов трудов контракт в опазването на здравето, трите огромни болнични сдружения предложиха основаване на работна група, с цел да се възобновят договарянията.

В отворено писмо до медиите те показват, че поради финансовото положение на множеството държавни и общински лечебни заведения, въвеждането на наложителни минимални заплати за медицинския личен състав ще има отрицателен резултат, като лечебните заведения ще бъдат принудени да редуцират личен състав и да лимитират разноски за инсталация и медикаменти.

Припомня се настояването на синдиката в новия отраслов групов трудов контракт да се заложи растеж на заплатите от 25-30% по отношение на предходния. И се показва, че нарастването в цените на клиничните пътеки е 8-10%.

Представителите на работодателите упорстват за анулация на глобите, планувани в Националния рамков контракт, за лечебни заведения, които по справедливи аргументи не са постигнали контрактуваните минимални нива на възнаграждение.   

 

 

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР