Трафикът през граничния пункт Капитан Андреево вече е нормален, на

...
Трафикът през граничния пункт Капитан Андреево вече е нормален, на
Коментари Харесай

Демерджиев: Трафикът през Капитан Андреево вече е нормален, жандармерията е там

Трафикът през граничния пункт " Капитан Андреево " към този момент е естествен, на място има жандармерия поради разногласия сред чиновници на БАБХ и частни сдружения по отношение на фитосанитарния надзор.

Това съобщи на брифинг служебният вътрешен министър Иван Демерджиев, който посети границата, с цел да инспектира товаро-разтоварната активност, съобщи Българска национална телевизия. В продължение на няколко дни прекосяването на камиони бе затруднено поради разногласието сред държавната организация и частната компания " Евролаб 2011 " по отношение на това кой би трябвало да реализира контрола върху внасяните артикули.

" Проблемът с камионите го заварихме още с встъпването ни в служба - от 2 август. То ескалира някъде към петък, само че в събота през нощта бе позволен. Камионите прекосяваха с известни усложнения ", съобщи министър Демерджиев.

На място има екипи на жандармерията с цел да поддържат публичния ред, защото пораждат спорове сред разнообразни чиновници на сдружения и държавната организация.

" Трафикът се възвърне след намесата на жандармерията. Подадени са десетки тъжби и от двете страни. Всяка от страните упреква другата в разнообразни противоправни дейности, в това число наличието на лица от частното сдружение, които заплашват физически чиновници на БАБХ ", посочи Демерджиев.

На място бе и шефът на БАБХ проф. Христо Даскалов, който изясни, че претенцията на частната компания е, че тя може да прави необятен периметър от действия, вкючително товаро-разтоварна активност.

" В решението на Върховен административен съд имаше записани неща, които ние трябваше да допълним. Беше пусната една заповед която дни беше обект на разискване, по този начин е да бъде оптимално правно издържана и чакахме, че компанията ще се съобрази с нея. За страдание, едно денонощие имаше по този начин да се каже несъобразявене със заповедта, до момента в който в последна сметка жандармерията не оказа помощ на нашите хора - чиновници на организацията, да поемат тези действия ", изясни той.

Очакваме продължението да бъде в правосъдните зали, разяснява проф. Даскалов. Съгласно заповедта до крайното решение на съда товаро-разтоварните действия ще се правят само от БАБХ.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР