„Този 46-ти парламент, който си отива и предходният, който безславно

...
„Този 46-ти парламент, който си отива и предходният, който безславно
Коментари Харесай

Велизар Енчев: Уважаеми пенсионери, за да получите реално увеличение на пенсиите – гласувайте за БСП


„ Този 46-ти парламент, който си отива и предходният, който безславно приключи, демонстрираха единствено едно, че една-единствена партия имаше градивна позиция, диалогична и обществена –това е Българска социалистическа партия “, безапелационен бе претендентът за национален представирел от 23-ти МИР в София Велизар Енчев.

„ В Кърджали, където бях лидер на предишни избори, също има страна в страната. Кърджали е напълно в ръцете на Движение за права и свободи. Докато София, е в плен на монополисти като една непозната компания, която държи ВиК, става въпрос за терора на тази компания и за безсилието на ДКЕВР да приключи този гнет или по-точно за нежеланието – съзнателното,на ДКЕВР да сложи нещата на мястото им и да спре спиралата на цените. София е един превзет град от непознати, само че и от наши корпорации. Това може би ще бъде акцент в акцията “, изрази мнение Енчев.

„ Една друга компания, която регистрира парното – терорът там също е необикновен и няма човек, който има парно в София да не е пострадал, плебей на тази компания – става въпрос за отчитането – енергийно-ценови гнет. Това са два казуса, които занапред би трябвало да се вземат решение. Като първият е от компетенциите на страната. Затова е доста значимо чия ще е властта. Ако жителите решат, че Българска социалистическа партия е партията, която да сложи на местата им монополистите, би трябвало да гласоподават за нея “, уточни Енчев в предаването „ Актуално “ на БСТВ.

„ 2 млн. и половина български пенсионери не схванаха ли към този момент, че с цел да има нарастване на пенсиите, борбата беше на Българска социалистическа партия. От 2008 година, когато беше направена действителна индексация на пенсиите, от този момент не е правена. Искате ли, уважаеми пенсионери, да получите действително нарастване – гласувайте за Българска социалистическа партия “, прикани публицистът.

То бе прям: „ Аз от десните чакам всичко. Вижте този безпорядък при регистрацията им на листите. Нека всеки си спомни, когато те управляваха каква обществена политика водеха, когато управляваше Иван Костов не стана ли най-големият обир – с продажбата на така наречен американски ТЕЦ-ове? И през днешния ден ни се сподели, че би трябвало да закрием въглищните централи, а и атомната енергетика в лицето на АЕЦ „ Белене “ била доста скъпа. Какво ни оферират те? Това е една подигравка с България и за нея основна отговорност носят десните. Правителствата на Борисов не направиха нужното посредством ДКЕВР да изискат оповестяване за нерегламентирана държавна помощ пред Брюксел, както направиха Полша и Унгария. Това е разликата сред дясното и лявото в България. Когато десните ръководят, нашето дясно е по същина надълбоко антисоциално “.

Велизар Енчев открои настоящото от деня: „ Държавният глава през днешния ден съобщи, че би трябвало да се води същинска борба за запазването на въглищните централи, макар думите на Тимерманс. Подобна борба би трябвало да се води със засегнатите и заинтригувани страни – Полша, Унгария и ненапълно Германия,макар те да имат своя политика. Вижте каксе постановиха със „ Северен поток-2 “. Корнелия Нинова доста добре артикулира тези дни ограниченията – 200 киловатчаса за семействата – доста значима обществена помощ, намаляването на Данък добавена стойност – това са значими обществени ограничения, както Нинова към този момент разгласи и уточни Испания, която ги ползва и към този момент има резултат “.

„ Мисля, че тематиката с еврото в тази предизборна акция също е значима – ние сме приели този ангажимент пред Европейски Съюз да приемем еврото, само че аз имам друга теза: еврото – да, само че не в този момент. Доходите, минималната работна заплата, минималната пенсия, когато станат като в Гърция, примерно, тогава ще сме подготвени да приемем еврото “, означи Енчев.

„ Движение за права и свободи явно мощно зависи от финансите на Пеевски, другояче има ли друго разумно пояснение на държанието му, което в своята същина е контрапродуктивно? Но Движение за права и свободи не се интересува от гласа на българските жители, те се интересуват от своите финансово-икономически ползи. Движение за права и свободи е корпорация. Всички приказват за Пеевски, това е една дъвка доста комфортна за прилагане. Никой в огромните малките екрани не приказва за Доган, за това кой му подари студения запас на ТЕЦ-Варна за стотици милиони? Единственият политик, поставящ този въпрос е проф. Румен Гечев. Доган е основният проблем, а не Пеевски. Страхът от Доган в смесените райони би трябвало да бъде преодолян “, уточни още Велизар Енчев.

Той разяснява и реакциите на новопоявилите се политически сили по отношение на съседите ни: „ Отговорът за Северна Македония на Кирил Петков е много колеблив. Не имам вяра да има политик в България, който да отстъпи под напън и че ще остане в политиката във връзка с Северна Македония “.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР