Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция след победа

...
Кирил Десподов и ПАОК станаха шампиони на Гърция след победа
Коментари Харесай

Десподов и ПАОК са шампиони на Гърция

Кирил Десподов и ПАОК станаха първенци на Гърция след победа в градското дерби на Солун против Арис в последния 10-и кръг на плейофа за купата. С триумфа ПАОК събра 80 т. и е неосъществим на върха макар успеха по същото време на АЕК с 3:0 над Ламия вкъщи. " Жълто-черните " от Атина, които м.г. бяха първенци, приключиха втори със 78 т. Третото място сграбчи Олимпиакос, който измъкна 2:2 против Панатинайкос и събра 74 т.
За 4-тия Панатинайкос и 5-ия Арис остава опцията на 25 май на финала във Волос да завоюват Купата на Гърция, с цел да играят и в Европа.
За ПАОК това е четвърта шампионска купа в историята. Тимът ще взе участие в квалификациите за място в Шампионската лига. Десподов се окичи с купата при първата си година в Солун и е третият българин, който е първенец през сезона зад граница след Георги Костадинов (АПОЕЛ Никозия, Кип) и Джошкун Теменужков (Линкълн, Гиб).
Капитанът на България се появи на терена в 62-рата мин. на мястото на създателя на второто попадение Тайсон и единствено 4 мин. след влизането си можеше да реши мача с трети гол.
Брандон Томас (30) откри за ПАОК, Лоренсо Морон (47) изравни. Бразилецът Тайсон (60) донесе триумфа.
Гостите от ст. " Тумба " останаха 10 на терена, откакто левият им защитник Янис Михайлидис (79) получи втори жълт картон.
" Чувствам се блажен, усещам се благополучен, преди малко спечелихме шампионата, заслужихме го. Благодаря на хората за поддръжката, не съм виждал сходно нещо през живота си и се надявам и следващата година да е по този начин ", означи Кирил Десподов.
Макар запаса в последно време, Десподов е с необикновен принос за купата, откакто вкара 13 гола и подаде за още толкоз във всички шампионати с черно-бялата фланелка.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР