Това заяви членът на НС на БСП водач на листата

...
Това заяви членът на НС на БСП водач на листата
Коментари Харесай

Филип Попов: Години наред говорихме за проблемите, които САЩ сега сочи, но не бяхме чути

Това съобщи членът на Народно събрание на Българска социалистическа партия лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " във Видин Филип Попов в ефира на България On Air.

Попов изрично не одобри претекста, че районните съдилища коствали скъпо на страната и посочи, че към този момент във Видин с редица общественици, юристи и съдии от региона са подписали декларация против тази смяна.

" От Българска социалистическа партия ще се включим в справедливите митинги на жителите против тази смяна. В България имаме усложнен достъп до опазване на здравето, до обучение, в този момент и до правораздаване ли ", разяснява социалистът.

По неговите думи промени в системата на правосъдната власт са нужни, само че не по този метод и не в миг, в който няма настоящ парламент.

Темата за глобите по закона " Магнитски " Филип Попов разяснява по този начин: " Тук казусът е - за какво извън би трябвало да се отгърне завесата на задкулисието в България. Това, което говорихме в предходния парламент - за паралелната страна, за обръчите от компании, които източват ресурсите на страната - трябваше да ни се покаже извън. Години наред от Българска социалистическа партия говорихме за проблемите, които Съединени американски щати ни уточни, само че не се предприемаха безусловно никакви дейности от българските управляващи. Къде бяха нашите служби? Къде беше българската прокуратура през цялото това време и за какво не се задействаха по тези въпроси? Едва в този момент ли трябваше да се задействат, когато получихме червен картон от Съединени американски щати? "

Според Попов служебното държавно управление и ЦИК ще се оправят с организирането на изборите макар проблемите с доставката на машини.

" Но тук пораждат въпросите: кой подписа контракта за машините със " Сиела Норма "? Машинното гласоподаване има още от 2014 година, само че за какво държавното управление на ГЕРБ не откри време да вкара напълно машинно гласоподаване? При състояние, че доста добре знаеха всичките плюсове на машинното гласоподаване и желанието на обществото за транспарантни и почтени избори, за които машината спомага. ГЕРБ имаха цялото време на света да усъвършенстват машинното гласоподаване, само че взеха решение да саботират изборите и не престават да се пробват да саботират идните. ЦИК и изпълнителната власт сега се пробват да преодолеят проблемите, които са насложени от ГЕРБ в годините обратно и които ни доведоха до това състояние ", уточни още претендентът за народен представител от левицата.

" В предходния парламент, въпреки и къс, Българска социалистическа партия беше единствената партия, която фактически защитаваше всичките си предизборни обещания ", безапелационен бе Попов. Той даде за образец импортирания от " Българска социалистическа партия за България " законопроект за преизчисляването на пенсиите, както и редицата други законодателни оферти, които левицата внесе в деловодството на Народното събрание, само че не бяха признати.

" В това отношение ние сме предвидими и поредни. Надяваме се, че българските жители ще виждат това и ще припознаят своя интерес, този на фамилиите си и на България в нашите политики, тъй като те са ориентирани точно към тях ", сподели още Филип Попов.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР