Подготвено е постановление на МС за 39 млн. лева. Най-късно

...
Подготвено е постановление на МС за 39 млн. лева. Най-късно
Коментари Харесай

Слуд бунта заплатата на асистент във ВУЗ става 2 100 лв., вдигат ...

" Подготвено е разпореждане на Министерски съвет за 39 млн. лв.. Най-късно на следващия ден то ще бъде признато. За администрацията са готови 12% нарастване на заплатите ", съобщи от своя страна министърът на финансите Людмила Петкова.

 

" С това нарастване най-ниската заплата в областта на висшето обарзование, тази на помощник, ще стане 2 100 лв.. Досега тя беше 1 800 лв.. Пропорционално ще се усилят заплатите и на останалите университетски длъжности. С 12% ще бъдат увеличени заплатите и на административните чиновници във висшите учебни заведения ", добави министърът на образовнието проф. Галин Цоков.

 

" Искам да благодаря от името на Съвета на ректорите и цялата академична общественост за разбирането от страна на премиера, министрите на финансите и образованието. Това е първата стъпка към решаването на проблемите на хората, които работят във висшето обучение. Има да извървим още път и се надявам на положителната воля на министъра на финансите и министъра на образованието. Надявам се, че след тези решения системата ще бъде успокоена. Към момента не мога да отговоря еднопосочно дали митинги ще има. В петък ще създадем изключително съвещание на Съвета на ректорите и ще разбираем какво сме си споделили през днешния ден ", разгласи ръководителят на Съвета на ректорите Миглена Темелкова.

 

" Усилията не престават. Доколкото знам народните представители също поддържат тези ограничения. Тези 184 млн. лв. си остават като цяло. Разговорите не престават и на следващия ден. Средствата за нарастването ще дойдат от преструктирането на други разноски. Бюджетното салдо няма да бъде нарушено и ще съблюдаваме правилото за 3% недостиг, с цел да влезем в еврозоната. 12% нарастване ще излязат към 12 млн. лв. и ще се случи безусловно до дни. Там нарастването също ще е задна дата, от 1 януари ", разкри министър председателят Главчев.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР