Това са всички министерства и техните второстепенни структуриДо 1 ноември

...
Това са всички министерства и техните второстепенни структуриДо 1 ноември
Коментари Харесай

300 администрации ще обменят е-документи до края на март

Това са всички министерства и техните второстепенни структури

До 1 ноември 2018 година всички администрации би трябвало да обменят документи по електронен път

Над 150 администрации към този момент могат да обменят действително документи напълно по електронен път. Очакванията на Държавната организация „ Електронно ръководство ” са към края на март т.г. броят на тези администрации да се удвои и да доближи 300.

„ До края на март чакаме 100% от министерствата и техните второстепенни структури да се причислят към Средата за електронен продан на известия и от април нататък обменът сред тях да бъде действителен ”, съобщи Атанас Темелков, ръководител на ДАЕУ, по време на кръгла маса „ Електронно ръководство и интернет на нещата ”.
още по тематиката
Срокът за всички администрации е 1 ноември 2018 година, подсети Темелков и прикани администрациите да бъдат дейни и да не чакат последния вероятен миг. Председателят на ДАЕУ уточни, че близо 60 на 100 от законодателната база има директно или индиректно отношение към процесите, свързани с електронното ръководство, и предстоят още промени за ограничение на административната тежест върху жителите и бизнеса.

През 2017 година бяха подхванати предпочитани ограничения за понижаване на административното задължение с отпадането на условието на книжен притежател на 12 удостоверителни документа, издавани най-често от административните структури. До края на март по-голяма част от тях ще отпаднат на книжен притежател и към този момент е в ход разбор на идващия пакет най-често предоставяни удостоверителни услуги (над 15 000 пъти годишно), които следва да бъдат предоставяни напълно по длъжностен път.

„ Ще бъдат разпознати с приоритет тези услуги, които най-бързо и елементарно могат да бъдат трансформирани във вътрешноадминистративни такива с наличните сега решения – средата за съгласуваност сред първичните регистри (RegiX) и за продан на данни сред обособени осведомителни системи ”, сподели още ръководителят на ДАЕУ.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР