Това, което обявихме през месец декември - до този момент

...
Това, което обявихме през месец декември - до този момент
Коментари Харесай

Всеки българин вижда защо проверяваме болниците, убеден Цацаров

" Това, което обявихме през месец декември - до този миг е изпълнено в забележителна степен ". Това регистрира в коментар пред публицисти основният прокурор Сотир Цацаров.

Припомняме, тази заран стана ясно, че във Върховна касационна прокуратура са формирани 13 досъдебни производства за занемареност в лечебни заведения на територията на страната.

По отношение на 15 болнични заведения за разпоредени спомагателни инспекции, уточни още прокурор №1.

Цацаров изясни, че наказателното гонене е за неизгодни контракти. " Наистина има скандални контракти, както и наказателното гонене за занемареност. Това е решение, само че то напълно не е ключът към казуса ", добави Цацаров.

Той даде следния образец - " дребна болница, която разполага с четири коли за спешна помощ, единствено че за превозване не се употребяват тези коли за спешна помощ, а болничното заведение има контракт с транспортна компания, която е благосъстоятелност на заместник-управителя на тази болница, която има частни коли за спешна помощ и те правят тази активност. Това е малко, само че е задоволително и е повече от показателно ". Щетите за съответното лечебно заведение са от порядъка на 29 хиляди лв..

По думите му, всеки български жител, който влиза в българска болница е очевидец на това. " В същото време това се случва на гърба на почтен и доблестен труд на хората в бели престилки. В последна сметка една дребна част от тях реализират комерсиална активност, а една огромна част от тях лекува българското население и не получава свестни заплати ", сподели Цацаров.

Главният прокурор осведоми още, че вследствие на разпоредената в края на декември месец взаимна инспекция на Министерство на вътрешните работи и Министерство на здравеопазването са тествани общо 329 контракта на лечебните заведения от всевъзможен темперамент - за отдаване на площи в здравни заведения, за отдаване чартърен на здравна техника, по този начин и за взаимна активност, по този начин и контракти, които са по прословутия член 9 алинея 6 от Закона за здравните заведения - терминът, който най-общо се дефинира като " болница в болница ".

Сега са формирани 13 досъдебни производства, а във връзка с 15 лечебни заведения са разпоредени спомагателни инспекции.

Разследването е предоставено на Националната следствена работа. Производствата се водят от прокурори от Софийска градска прокуратура, с цел да се избегнат локални обвързаности, съществуващи на всички места в страната.

Главният прокурор означи още, че когато две здравни заведения работят дружно - частното на територията на държавното, в нарушаване на закона и двете употребяват идентични клинични пътеки и пациентите напълно умишлено се насочват към частното заведение, е ясно каква е ориста на държавното. " Бавно, умерено, то ще бъде погълнато от частното ", разяснява Цацаров.

Той посочи, че периодите зависят от съответната активност, която се прави оценка като незаконна и по тази причина са разнообразни.

Главният прокурор Сотир Цацаров означи, че както в формираните към този момент досъдебни производства, по този начин и в този момент става дума за незаконна активност, която се проверява и която няма отношение към хората, които в този момент ръководят тези лечебни заведения.

" На процедура бяха изискани и тествани всички настоящи контракти всички подписани контракти от държавни и общински лечебни заведения, голямата част от договорите са сключвани от техни прародители ", разяснява той и моли да не се свързват следствията с съответните имена на хората, които сега ръководят лечебните заведения. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР