Топлофикация София обяви за коректни сметките за парно и топла

...
Топлофикация София обяви за коректни сметките за парно и топла
Коментари Харесай

Столичната топлофикация обяви за коректни сметките за март

" Топлофикация София " разгласи за правилни сметките за парно и топла вода за март. Клиенти на сдружението всеобщо алармират, че фактурите им за предходния месец са доста по-високи от тези за февруари и януари.

Недоволни от сметките се събраха на митинг пред Министерството на енергетиката в сряда и желаеха оставката на министъра Теменужка Петкова.

Междувременно от столичната топлофикация оповестиха, че сметките са направени правилно и съгласно условията на Наредбата за топлоснабдяването. На уеб страницата на сдружението беше пусната формулата, по която се пресмятат сумите във фактурите, с цел да могат клиентите сами да ревизират дали сметките са правилни.



Източник: " Топлофикация София "

За база се приема действителната консумация във всеки обособен парцел за предходния отоплителен сезон, отразена в изравнителната сметка. Всеки клиент може да открие останалите нужни данни, които да приложи във формулата, в осведомителната част на месечното известие към фактурата си, написа в известието на " Топлофикация ".

Освен това от компанията припомниха, че хората могат да задават въпроси, свързани с дължимите суми, " по всички канали за връзка " – на телефон 0700 11 111, в потребителските центрове, на мейл inf_r@ toplo.bg или [email protected], в чат платформата на уеб страницата www.toplo.bg, както и във Facebook страницата на сдружението.

Преди дни от сдружението обясниха високите сметки за парно с това, че миналият март е бил с три градуса приблизително по-студен от март 2017 година Това довело до повишение на така наречен корекционен коефициент, по който се умножава прогнозното ползване на всеки клиент. Освен това цената на топлоснабдяването е по-висока от април предходната година.

Хората обаче недоволстват, че сметките им за март са освен по-високи от преди година, само че и с 40 - 50 на 100 и даже двойно по-големи от тези за студените февруари и януари 2018 година

Във вторник от Комисията за енергийно и водно контролиране оповестиха, че ще ревизират дали фактурите за март са образувани правилно.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР