5 години и три месеца в затвора ще прекара бивша

...
5 години и три месеца в затвора ще прекара бивша
Коментари Харесай

Diversity мениджърът, която открадна милиони от Facebook и Nike

5 години и три месеца в пандиза ще прекара някогашна ръководителка на стратегиите за разнообразие на работното място във Фейсбук и Nike, която беше приета за отговорна за присвояването на над 5 млн. $, с които е финансирала първокласния си живот. Според прокуратурата Барбара Фърлоу-Смайлс е построила комплицирана скица с подкупи, подправени фактури и лъжливи снабдители, написа Quartz.

" Издъних се ", признава Фърлоу-Смайлс в писмо до съдията по делото си. Тя декларира, че през целия си живот е имала ангажимент да бъде глас на хората без права, само че признава, че дейностите ѝ " наливат масло в огъня на неналичието на ангажираност и офанзивите против напъните за разнообразие на работното място ".
 Как Брюксел принуждава Meta да понижи абонаментите за Фейсбук и Instagram в Европа
Как Брюксел принуждава Meta да понижи абонаментите за Фейсбук и Instagram в Европа

Таксите за специфичните проекти без реклами и таргетиране могат да бъдат понижени на половина

Адвокатът на Фърлоу-Смайлс, Филип Хамилтън, искаше условна присъда. Според него клиентката му бързо е паднала жертва на вътрешната просвета на компанията и надалеч не е била единствената, която е употребила служебни запаси за персонални цели, написа " Лос Анджелис Таймс ".

38-годишната през днешния ден мениджърка сред 2017 година и 2021 година е била водещ пълководец и световен началник по направленията " Ресурсни групи на чиновниците " и " Ангажираност с многообразието " във Фейсбук - значими звена в границите на Diversity тактиката на компанията на Марк Зукърбърг.

Докато е била на този пост, Фърлоу-Смайлс е употребила служебни кредитни карти, с цел да заплаща на съучастници за услуги, които те не са правили за Фейсбук. След това тя получавала от тях по-голямата част от парите.
 Ново обвиняване: Сам Банкман-Фрайд се е опитал да подкупи китайски чиновници с най-малко $40 милиона
Ново обвиняване: Основателят на банкрутиралата FTX се е опитал да подкупи китайски чиновници с най-малко $40 милиона

Причината - отключване на замразени сметки

Сред забърканите в схемата са нейни другари, родственици, някогашни стажанти от предходно работно място, детегледачки, коафьор и неин академични учител.

В един миг работодателите ѝ заподозрели неправда и се разделили с наказаната, която обаче бързо си намерила работа на сходна позиция - старши шеф в Nike. Там останала до 2023 година

Барбара Фърлоу-Смайлс се призна за отговорна още в края на предходната година, като съгласно настоящите калкулации на обвиняването тя е присвоила над 4,9 млн. $ от Фейсбук и над 120 000 $ от Nike.

С парите тя финансирала разточителен живот в три щата - Калифорния, Джорджия и Орегон.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР