Tesla разширява бизнеса си с електрически превозни средства в Турция

...
Tesla разширява бизнеса си с електрически превозни средства в Турция
Коментари Харесай

Tesla стъпва в Турция, започва да наема служители

Tesla уголемява бизнеса си с електрически транспортни средства в Турция - пазар, който търси услуги на Tesla от години. Въпреки обстоятелството, че Tesla не е публично в Турция, има доста притежатели на електрическите автомобили Tesla в страната, които са ги закупили от непознати пазари и те работят без достъп до услуги на компанията.

От години Турция желае Tesla да се разшири в страната с магазини и сервизни центрове. През май 2018 година основният изпълнителен шеф Илън Мъск разгласи, че Tesla възнамерява да стъпи в Турция по-късно същата година. Съобщения обаче твърдяха, че проектът е бил зарязан по-късно през същата година на фона на ескалираща тарифна война.

Сега, четири години по-късно, Tesla най-сетне ще започва в Турция, счита Electrek.

Преди да започва на нов пазар, Tesla нормално прави две неща: възнамерява внедряването на станции Supercharger и построява сервизна мрежа. Компанията за електрически автомобили към този момент показа проекти за създаване на Supercharger мрежа в страната от 2020 година и картата към момента демонстрира идните Supercharger станции.

Tesla е разгласила разгласи за първите свободни работни места в Турция и всички те са за сервизни чиновници в Истанбул в квартал Бешикташ, което значи, че това евентуално ще бъде местоположението на първия сервизен център на Tesla в Турция.

Населението на Турция е от 85 милиона души, а страната има забележителен авто пазар, с над половин милион продажби на леки коли до в този момент за тази година. Пазарът на електрически автомобили обаче към момента е дребен в страната.

Според Electrek Tesla ще стартира да приема поръчки в Турция през идващите месеци, а първите доставки би трябвало да се случат през 2023 г.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР