Темата коментираха първата жена председател на Общинския съветна Пловдив Савина

...
Темата коментираха първата жена председател на Общинския съветна Пловдив Савина
Коментари Харесай

„В търсене на истината“ със Савина Петкова и Стефан Левашки: И без петел в държавата ще съмне

Темата разясниха първата жена ръководител на Общинския съветна Пловдив Савина Петкова и някогашният ръководител на адвокатската гилдия в града на тепетата юрист Стефан Левашки - гост-водещи нарубриката на Дарик Пловдив „ В търсене на истината ".

Разиграва се един доста чудноват театър - " Много искахме да има държавно управление, само че нямахме предпочитание ". В него вземат участие много надарени " артисти ", отпред сБорисов, само че и искрено бездарни такива, разяснява Савина Петкова.

Партиите непрестанно калкулират освен какво ще завоюват, а какво и ще згубят, уточни тя.

Ситуацията е като в остарелия анекдот - единия ден шумкарите презвели горичката, на другия ден служителите на реда ги изгонили, и това се повтаряло всеки ден, до момента в който на горския (президентът Румен Радев) не му писнало и ги изгонил всичките от гората, дефинира по този начин дневния ред сега в страната и юрист Стефан Левашки.

По думите му, единственият късмет за сформиране на кабинет е експертно държавно управление, в жанр Димитър Попов, с цел да се одобряват най-важните закони, които не престават да се отсрочват.

Традиционно политическите партии в Пловдив излъчват претендент за кмет в последния миг, което съгласно мен, е неверно. Много постоянно някои гласоподаватели даже не са чували името на претендента. Надявам се тази година да не бъде по този начин и претендентите за кмет на града, да бъдат ясни по-рано, съобщи във връзка идния локален избор юрист Левашки.

" Силен кмет може да ръководи, единствено в случай че има и мощна група общински съветници зад тила си. В противоположен случай стартира игра на извиване на ръце ", безапелационна е Савина Петкова.

Още слушайте в следващия епизод на предаването " В търсене на истината " с гост-водещи юристите Савина Петкова и Стефан Левашки.

Асистент продукция и водещ: Искра Койчева

Продуцент и редактор: Лалка Златанова

Саунд дизайн и постпродукция: Петър Тодоров
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР