Арт Център 2 – Къщата на художниците в Плевен днес

...
Арт Център 2 – Къщата на художниците в Плевен днес
Коментари Харесай

С артистични работилници и концерт под звездите Къщата на художниците се включва в Европейската нощ на музеите и галериите

Арт Център 2 – Къщата на художниците в Плевен през днешния ден ще бъде хазаин на няколко артистични работилници и концерт навън в двора на центъра. Проявите са в границите на тазгодишното издание на Европейската нощ в галериите и музеите на 11 май, събота.

Стартът на трите артистични работилници в залите на галерията е в 18.00 часа:

- Работилница за керамични къщички- плевенчани ще могат да се допрян до света на глината и собственоръчно да основат дрънкулка на къща. Глината е капризен материал, който учи на самообладание, наблюдаване, адаптиране, внимание, постоянство… Къщата от своя страна постоянно е била знак на дома, топлината, уюта и обичта. В литературата и логиката на психиката постоянно се употребява и като знак за вътрешния свят на индивида. На 11 май ще въплътим своя вътрешен дом в керамична къщурка.

- Синестезия- Интуитивно рисуване/Творчески музикален уъркшоп е другата изненада за плевенчани. Идеята е хората да спрат за миг да размишляват, до момента в който слушат красива музика, водени от красиви ритми.
Слушателите ще бъдат насърчавани да изразят реакциите си на платно, до момента в който музиката звучи към тях. Те могат да реагират на фраза или смяна в мелодията, избирайки да запишат думи, да нарисуват картина или нереална рисунка. Процесът ще бъде воден и подсилен от умел художник учител.

- Вълшебни лица– детска приложна работилница. Деца на възраст сред 6 и 12 години по собствен метод ще основават забавни лица благодарение на професионален началник. Човекът е многопластово създание, което в своето развиване има доста лица. Заниманията с изкуство имат доста ползотворни резултати върху детското схващане. Те понижават напрежението и оказват помощ да се развият значими моторни и физически умения, също по този начин насърчават въображението и култивират сензитивност. Карат децата да си взаимодействат със средата и ги научават по какъв начин да я осмислят и по какъв начин да боравят с нея. В нашето ателие те ще основат нещо свое, с което ще се гордеят.

От 20.00 часа гостите на плевенския Арт Център 2 – Къщата на художниците ще могат да се насладят на концерт на възпитаници от Националното учебно заведение по изкуства „ Панайот Пипков ” в прелестна атмосфера на двора под звездите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР