Технологии 3D принтирането може да помогне в здравеопазването Технологията постепенно

...
Технологии 3D принтирането може да помогне в здравеопазването Технологията постепенно
Коментари Харесай

3D принтирането може да помогне в здравеопазването

Технологии 3D принтирането може да помогне в опазването на здравето Технологията последователно навлиза в медицината от ден на ден  Мартин Дешев 21 декември 2019, 08:00  3D принтирането може да помогне в опазването на здравето Източник: ЕПА/БГНЕС
3D принтерите са технология, за която има огромни упования, въпреки и те да не се осъществят чак толкоз бързо. Въпреки това тя продължава да се усъвършенства и да намира сфери, където се оказва доста потребна. Една от тях е медицината, оповестява BusinessInsider. Триизмерните принтери могат да се употребяват в опазването на здравето и към този момент това стартира да се случва.

Астронавти си отпечатваха месо в космоса

Американската компания Toughware Prosthetics да вземем за пример употребява 3D принтери от компанията Markforged, с цел да създава и създава протези. Специалните 3D принтери могат да работят с въглерод (въглеродни нишки) и метал, като създават доста здрави и устойчиви елементи. Освен това е доста по-лесно и бързо.

Биотехнологиите ще трансформират промишлености за трилиони долари

Пържолите на бъдещето ще се отглеждат в лаборатория

Преди да премине към принтерите, компанията се е нуждаела от няколко седмици, с цел да създаде някои от по-сложните детайли. Само една прототипна скоба би коствала 65 $, в случай че се създаде по общоприетия метод от алуминий. Чрез 3D принтерите всичко става за доста по-малко време - към пет часа и коства няколко $, без това да значи,че детайлът е по-некачествен или по-слаб.

3D принтерите имат капацитет в потреблението и за основаване на органи. Разработват се технологии, които да употребяват стволови кафези от самия пациент и чрезтях да отпечатват нужни за трансплантация органи. Това ще понижи разноските и ще усили вероятността новият орган да бъде признат от организма. За в този момент обаче тези технологии към момента са надалеч от подготвени за всеобщо приложение.

Тези устройства обаче към този момент навлизат в неонаталната грижа. Компанията Protolabs, специалисти от MedStar Health и медицински сестри със специализация в неонаталната интензивна грижа са създали апарат, който да държи питателните спринциовки в вярната позиция до всеки развъдник.

9 неща, които Бил и Мелинда Гейтс не са очаквали от 2018г.

В взаимозависимост от броя на новородените и честотата на хранене, медицинските сестри могат да прекарат часове в държане на спринцовката над инкубатора. Чрез помощта на 3D принтерите и експертите, медицинските сестри са дали хрумвания за разнообразни уреди, които да оказват помощ. В рамките на няколко дни е достигнато и до решението - скоба, която може да държи 4 разнообразни размера спринцовки, като от поръчка до доставка минава по-малко от седмица.

Според Protolabs това е единствено началото на опциите. 3D принтирането разрешава на медицинските сестри и на лекарите бързо да поръчват и основават характерни спомагателни устройства и елементи, които да употребяват за съответни потребности или даже за характерен пациент. Всичко това може да става доста бързо и на ниска цена, без да се постанова съставените елементи да се създават всеобщо, с цел да може цената да е ниска.

5 необикновени технологии и стартъпа от Webit 2019

 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Редактор: Мартин Дешев 3D принтиране медицина опазване на здравето триизмерни принтери
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР