Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските

...
Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските
Коментари Харесай

Шоу на „Тройката“! Жечо Станков и доц. Ивайло Иванов учат младите бургазлии на народни хора

Стотици бургазлии се хванаха на хората и си припомниха българските обичаи

Кръшни хора се извиха на площад „ Тройката “ в Бургас. Инициаторът Жечо Станков на заниманието, наречено „ открит урок по танци “, сподели извънредно пред Флагман.БГ преди минути, че се радва от това, че доста деца още при настройването на тонколоните са се присъединили и почнали да играят национални танци. 

„ Изключително се веселя на опцията да бъдем още веднъж дружно. Това е самодейност, която се трансформира към този момент в традиция. Понеже времето разрешава, взехме решение този път да е навън “, съобщи основателят от ГЕРБ.

Първата такава самодейност беше в конгресния център преди близо година, напомня той.

„ Това е самодейност, която пази традициите и демонстрира на хората, че би трябвало да се държим дружно и клубове, които са самодейни, и свободно преминаващи хора, през днешния ден ще се включат в открития урок. Поканили сме доцент Ивайло Иванов от Варненския свободен университет да покаже хора, които не са чак толкоз обичайни, с цел да научим нещо ново “, съобщи Станков. 

„ Идеята е да стане обичайно и всяка година да има подобен урок. Ще се опитаме повече от веднъж в годината и то през другите сезони да организираме такива занимания, с цел да запазим българщината в нас и да възпитаваме децата “, сподели още той.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР