Нито един сигнал не е подаван в кметството на

...
</TD
> Нито един сигнал не е подаван в кметството на
Коментари Харесай

Кметът на Източен: Дървото е съборено от силен порив на вятъра

Нито един сигнал не е подаван в кметството на регион " Източен ", че дървото, което падна върху деца, е рисково и би трябвало да бъде отстранено. Дървото е било право и изцяло крепко на външен тип. Съборено е от мощен ентусиазъм напразно. Това заяви за Plovdiv24.bg кметът на регион " Източен ".

Преди реконструкцията на парк " Каменица " по негово разпореждане е правено обширно проучване на дърветата. Тогава Стоянов персонално е настоял да се в профил чинар, чието стъбълце е било мощно наклонено и поради евентуалната заплаха за хората е бил отсечен. Падналото през вчерашния ден дърво обаче е било очевидно крепко и за него не е подаван сигнал.

Районният кмет научил за случая с децата безусловно минути, откакто се е случил. Въпреки че е с грип у дома, незабавно разпоредил екипи на кметството да отидат на място. Вчера в болничното заведение при потърпевшите е бил заместникът му и по негова информация двете девойки са с травми на главата, а третото е с корсет поради пукнат трети лумбален прешлен. Ученичките са изписани още нощес за домашно лекуване.

Стоянов нееднократно е казвал, че Пловдив не е резерват, с цел да се пазят дървета по 300 години. Градът е жив, пораства, вършат се нови улици, изрязват се дървета и се засаждат нови. Не приема, че екоактивистите употребяват всяка опция да  покажат, че тематиката им е зелената система и си дава сметка, че в изборна година като тази е хубаво да се яхне вълната. Припомня митингите против премахването на дървета на ул. " Варшава " и заведеното против него дело за това.

" Аз съм биолог по специалност и зелената система и чистият атмосферен въздух са ми близки. Трябва да си даваме сметка обаче, че Пловдив е жив град и се развива " - разяснява районният кмет.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР