На 5, 6 и 7 май 2023г., град Пловдив е

...
</TD
>На 5, 6 и 7 май 2023г., град Пловдив е
Коментари Харесай

Пловдив - домакин на Националната олимпиада по астрономия

На 5, 6 и 7 май 2023г., град Пловдив е хазаин на XXVI – та Национална олимпиада по астрономия. В влиятелната конкуренция ще се включат 97 възпитаници от VII до XII клас от цялата страна. Всички те са спечелили в двата предварителни кръга на надпреварата - общински и регионален, които се организираха в учебните заведения и в всички райони на страната по-рано през образователната година.

Състезателите ще мерят сили в два следващи дни. На 6 май 2023г. е първият тур, в който ще би трябвало да се оправят с 4 теоретични и на практика задания. На идващия ден - 7 май 2023г. ще вземат решение тест с избираеми и отворени отговори. Домакин на олимпиадата е СУ “Св. Патриарх Евтимий “- Пловдив.

Официалното разкриване на олимпиадата е на 5 май 2023г. в 18 ч. в Аулата на Технически университет - София, филиал Пловдив. Очаква се на събитието да участват доктор Мария Гайдарова-заместник-министър на образованието и науката, Силвия Стойчева – основен специалист в Дирекция “Съдържание на предучилищното и учебното обучение “ в МОН, – кмет на град Пловдив, Антоанета Пакова – шеф на Регионалното ръководство на образованието – Пловдив, проф. Въльо Николов - шеф на Технически университет - София, Филиал Пловдив, проф. Румен Младенов - ректор на Пловдивски университет " П. Хилендарски “ - Пловдив, проф. Теменужка Йовчева – заместител ректор на Пловдивски университет " П. Хилендарски “ – Пловдив и ръководител на Съюза на физиците в България, клон Пловдив, представители на локалната власт, учебни шефове и преподаватели.

Церемонията по закриването и награждаването на участниците е на 7 май 2023г. от 13 ч. в Аулата на Технически университет-София, Филиал Пловдив. Учениците с най-високи резултати ще показват страната на интернационалните надпревари по астрономия и научни конгреси у нас и в чужбина.

Организатори на събитието са:

Министерство на образованието и науката

Регионално ръководство на образованието – Пловдив

СУ “Св. Патриарх Евтимий " – Пловдив

Община Пловдив

Технически университет-София, Филиал Пловдив

ПУ “Паисий Хилендарски " - Пловдив

Съюз на физиците в България, клон Пловдив
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР