Кметът на район Централен предлага от следващата година Община Пловдив

...
</TD
>Кметът на район Централен предлага от следващата година Община Пловдив
Коментари Харесай

731 са паметниците на културата в район Централен

Кметът на регион " Централен " предлага от идната година Община Пловдив да учреди стипендии за някои от младите архитекти, част от профилирания курс " Шайо ", на който Пловдив е хазаин за поредна година. Идеята му е със стипендиите да се покриват семестриалните такси по време на образованието им, а архитектите, от своя страна, да създават дипломните си работи върху здания монументи на културата с високо публично значение в града.  Архитект Стефанова, която води курса показа, че към този момент има хрумвания и към кои здания да бъдат ориентирани разработките.

В " Централен " е най-високата централизация на монументи на културата в града. Индивидуалните са 715, а груповите и тези на градинско-парковото изкуство 16. Отделно от тях в региона има още стотици здания, които не подлежат на специфични защитни режими, а са неизменима част от образа на Пловдив.

Младите архитекти са в Пловдив, с цел да защитят дипломните си работи в профилирания курс, който за поредна година се провежда от Института за монументи на културата и френския Център за архитектура и завещание " Шайо ". Школата е една от най-престижните в света и поддържа проучването и опазването на културното завещание в 31 страни.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР