Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви обвиненията, повдигнати от Международния наказателен

...
Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху обяви обвиненията, повдигнати от Международния наказателен
Коментари Харесай

Нетаняху пред Си Ен Ен: Обвиненията на МНС са повече от възмутителни

Израелският министър-председател Бенямин Нетаняху разгласи обвиняванията, повдигнати от Международния углавен съд против него и министъра му на защитата, за " повече от възмутителни " в изявление за Джейк Тапър от CNN късно вечерта на 21 май.

Коментарите на израелския водач идват, откакто в понеделник основният прокурор на Международния углавен съд разгласи, че желае заповеди за арест на Нетаняху, министъра на защитата Йоав Галант и високопоставени водачи на Хамас поради хипотетични военни закононарушения.

Главният прокурор на МНС Карим Хан съобщи, че обвиняванията против Нетаняху и Галант включват " причиняване на изтребване, причиняване на апетит като способ на война, в това число отвод на доставки на филантропична помощ, съзнателно ориентиране на офанзивите против цивилни жители в спора ".

Нетаняху дефинира Хан като " безсъвестен прокурор, който е повдигнал подправени обвинявания, които са рискови и погрешни ".

Като подаде молба за издаване на заповеди за арест против израелски водачи и водачи на Хамас в границите на едно и също деяние, Хан получи гневна реакция от страна на Израел и остра рецензия от страна на Съединени американски щати, които са негов непосредствен съдружник. Групите за отбрана на правата обаче приветстваха решението.

Състав от съдии на МНС в този момент ще прегледа молбата на Хан за издаване на заповеди за арест. Нито Израел, нито Съединените щати са членове на МНС./БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР