Тазвечершният мач между Тотнъм и Рен от Лигата на конференциите

...
Тазвечершният мач между Тотнъм и Рен от Лигата на конференциите
Коментари Харесай

Ковид скандал в ЛК: Тотнъм обяви двубоя с Рен за отложен, французите се възмутиха и реагираха остро

Тазвечершният мач сред Тотнъм и Рен от Лигата на конференциите беше отсрочен за по-късна дата. Това оповестиха от лондонския клуб късно нощес. Причината са случаите на инфектирани с ковид в лагера на " шпорите " - осем футболисти и петима треньори.

" Можем да потвърдим, че домакинският ни мач против Рен от група G на Лигата на конференциите няма да се състои на 9 декември поради броя на инфектирани с COVID-19 в клуба. Водим полемика с УЕФА, като ще предоставим спомагателна информация за този дуел допустимо най-скоро. Също по този начин, след диалози със здравните управляващи, клубът беше посъветван да затвори бранша за първия състав в подготвителна база в полза на сигурността на играчите и треньорите. Всички останали браншове в клубната база не престават да действат ", се споделя в известие, оповестено на клубния уебсайт, представено от Sportal.

We can confirm that our UEFA Europa Conference League Group G home fixture against Stade Rennais will not take place tomorrow after a number of positive COVID-19 cases at the Club.

Full statement ⤵️
— Tottenham Hotspur (@SpursOfficial)
От Рен обаче на собствен ред реагираха остро с декларация, в която показват, че отглагането на дуела е самодейност на Тотнъм и не е публично доказано от УЕФА.

" След пресрелийза, оповестен от Тотнъм в сряда вечер, Рен би желал да обясни следните обстоятелства. В конференция посредством видео връзка по-рано същата вечер сред представители на УЕФА, Тотнъм и Рен, спортният шеф на " шпорите " разгласи тяхното решение да не изиграят срещата от Лигата на конференциите в четвъртък вечер. Едностранно решение, което по никакъв метод не беше утвърдено от УЕФА.

[COMMUNIQUÉ OFFICIEL]

Suite au communiqué publié par Tottenham à 21h ce mercredi, le Stade Rennais F.C. tient à préciser plusieurs faits.⤵
— Stade Rennais F.C. (@staderennais)
Представителят на Тотнъм не искаше да разгласи броя на засегнатите от COVID-19 футболисти, макар че правилото гласи, че ще има мач, в случай че тимът разполага с най-малко 13 полеви играчи и 1 вратар. Те се аргументираха с решение на британските здравни управляващи, без да покажат формален документ. Тъй като мачът не беше публично отсрочен от УЕФА, Рен поддържа позицията си той да бъде изигран. Изправен пред тази " лондонска мъгла ", Рен си резервира правото да се обърне към УЕФА. Тази липса на феърплей е още по-фрапантна поради това, че на обяд Тотнъм удостовери с имейл, че мачът ще се състои, само че незабавно щом Рен кацна в Лондон следобяд, Тотнъм промени своето желание ", гласи позицията, оповестена от френския клуб.

Към 10 часа българско време, от УЕФА още не са излезли с коментар по този въпрос и мачът си остава заплануван за довечера.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР