Пари Сен Жермен вече си осигури титлата в Лига 1

...
Пари Сен Жермен вече си осигури титлата в Лига 1
Коментари Харесай

Луис Енрике на въпрос за Мбапе: Днес вали дъжд, но също така е и много красив ден

Пари Сен Жермен към този момент си обезпечи купата в Лига 1 и ще употребява последните си два мача от сезона като подготовка за финала в шампионата за Купата на Франция, удостовери наставникът Луис Енрике.

Тимът претърпя домакинска загуба от Ница през предишния сезон, а на следващия ден вечер ще гостува на този отбор в дуел от 32-ия кръг на френския хайлайф, само че Енрике се тревожи повече за финала за Купата против Олимпик Лион, в сравнение с от устрема за реванш.

" Не, изобщо не мисля за възмездие, в случай че би трябвало да съм почтен. Те играха доста добре ", сподели Луис Енрике на конференция и продължи: " Поздравих ги тогава. Нямам предпочитание да диря реванш. "

" Те са изцяло стимулирани, тъй като пробват да стигнат до присъединяване в Европа през идващия сезон. За нас обстановката е обвързвана с финала за Купата на Франция. Всички би трябвало да бъдат изцяло стимулирани. В този клуб всеки мач има значение, няма другарски срещи ", добави испанският ментор.

ПСЖ позволи втора загуба за сезона в Лига 1 в неделя като хазаин на Тулуза, само че към момента няма проваляне като посетител в шампионата - статистика, която също не тормози Луис Енрике.

" Това не ме тревожи. Важното е футболистите, които играят да го създадат и да показват по най-хубавия метод френската столица ", разяснява още той.

През предходната седмица Килиан Мбапе разгласи раздялата си с клуба след края на сезона, а Луис Енрике даде криптиран отговор на въпрос от испански кореспондент по отношение на възможния му трансфер в Реал (Мадрид).

" Днес вали дъжд, само че също по този начин е и доста хубав ден, тъй като се усеща друг въздух ", сподели наставникът с усмивка и добави: " Напомня ми за Хихон, от където съм. Мисля, че отговорих на въпроса ви. "

Ница е на пето място във краткотрайното класиране, с мач по-малко от четвъртия Брест, който е с 4 точки задатък.

Пари Сен Жермен ще се изправи против Олимпик Лион във финала за Купата на Франция, на 25 май.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР