Тази сутрин в град Бровари, Киевска област, се разби транспортен

...
Тази сутрин в град Бровари, Киевска област, се разби транспортен
Коментари Харесай

18 жертви на катастрофата с хеликоптера на МВР-министъра, сред тях 3 деца

Тази заран в град Бровари, Киевска област, се разруши транспортен хеликоптер на Държавната организация по изключителните обстановки. На борда са се намирали министърът на вътрешните работи на Украйна Денис Манастирски, неговият първи заместител Евгений Енин и основният секретар на Министерство на вътрешните работи Юрий Лубкович, заяви gordonua.com.

Хеликоптерът е паднал сред жилищен блок и детска градина, има жертви измежду локалните поданици. Сградите са развалени от последвалия злополуката гърмеж.

До момента е известно за 18 починали, измежду които и три деца: Девет от починалите са били на борда на хеликоптера, а девет в детската градина. В хеликоптера е имало шестима представители на Министерство на вътрешните работи и трима членове на екипажа. Представителите на Министерство на вътрешните работи са пътували към " една от горещите точки ", заяви на брифинг Кирил Тимошенко, заместник-началник на офиса на президента на Украйна.

Още 29 души, измежду които 15 деца са ранени, заяви регионалният шеф на Киевска област Алексей Кулеба. По данни на Тимошенко, няколко от ранените са в тежко положение в реанимация. Няма информация дали под руините има затрупани хора.

Засега не се показва публично причина за злополуката, само че тази заран е имало гъста мъгла. Предполага се, че водачът не е видял високата постройка, опитал е внезапно да набере височина и най-вероятно е изгубил ръководството. В интервал, когато е изключено електричеството аленият маяк на покрива на постройката не е работил ", се споделя в известие.

Началникът на полицията на Киевска област Андрей Небитов съобщи, че следствието ще се води взаимно от Националната полиция, СБУ и държавното разследване.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР