Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов -

...
Тази сделка е сключена със съгласието на Бойко Борисов -
Коментари Харесай

Провал на сделката за ЧЕЗ ще предизвика скандал между Пеевски, Борисов и Доган

Тази договорка е подписана със единодушието на Бойко Борисов - другояче нямаше да се случи. Ако въпреки всичко бъде спряна, това ще провокира скандал сред Делян Пеевски, Бойко Борисов и Ахмед Доган. Това съобщи водачът на Движение 21 Татяна Дончева във връзка покупката на активите на ЧЕЗ в България от Инерком на Гинка Върбакова.

Дончева е на мнение, че няма по какъв начин Гинка от Пазарджик или Стамболийски да има едно такова голямо сдружение като ЧЕЗ. По думите й договорката е договаряна на доста високо равнище и мъчно юридически може да бъде спряна.

"Сделката с продажбата на ЧЕЗ е едно огромно безсрамие, осъществено от хора, които овладяха страната в доста огромна степен. Обществото към момента няма визия в каква степен е поставена ръка върху някои процеси. Тези хора не смятат за нужно да се преценяват с публичното мнение ", безапелационна бе юристката пред Bulgaria On Air.

Тя добави, че би трябвало доста деликатно да се разиска въпросът дали е добре или не страната да има електроразпределителните сдружения.

"След 10 ноември в България имаше режим на тока. Назначаването на невежи хора в ръководството на толкоз значими за обществото и националната сигурност компании постоянно е обвързвано с проблеми в бъдеще ", приключи Дончева.

"Сделката тече от доста време. Тя не падна като гръм от ясно небе. И наподобява необичайно, че на фона на много по-сериозни компании, които проявяваха интерес, тъкмо тази беше определена ", разяснява някогашният енергиен министър Трайчо Трайков.

Той бе безапелационен, че преди всичко стои въпросът за финансирането, защото най-важна е цената и сигурността, че купувачът ще успее да я заплати.

"Управлението на този бизнес е извънредно комплицирано, то е комплекс от финансови, текнически, регулаторни и юридически аспекти ", акцентира още Трайков.

По думите му изказванията на държавното управление, че страната не може да се меси в една частна договорка не са напълно правилни, а контракти с подобен мащаб постоянно са обект на политически диалог.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР